Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cassina renoveert in samenwerking met Studio Jouin Manku legendarisch hotel in Marrakesh

Het vijfsterrenhotel La Mamounia, gelegen in het centrum van Marrakesh  omgeven door weelderige tuinen, is het toppunt van luxe en zal binnenkort haar honderdjarig bestaan vieren.  Studio Jouin Manku heeft in samenwerking met Cassina Custom Interiors een belangrijk renovatieproject uitgevoerd, waarbij Cassina de meubelen voor de openbare ruimtes van het hotel leverde.

L’Asiatique van Jean-Georges Vongerichten
L’Asiatique  is een intiem restaurant in Aziatische stijl dat wordt gekenmerkt door traditionele Marokkaanse elementen. Het werd ingericht met de meubelen van Cassina Custom Interiors. Gelakte houten stoelen en banken met messing details en elegant blauwe bekleding werden gecombineerd met verfijnde metalen tafels met geëmailleerde tafelbladen. De ruimte werd verrijkt met gelakte vouwtafels, schermen, tashouders en een bar van gerookt eikenhout.

L’Italien van Jean-Georges Vongerichten
Het voormalige restaurant Le Français werd vergroot en omgebouwd tot een Italiaans restaurant. De aangrenzende wintertuin was bepalend voor de inrichting van het restaurant, waarvan de grote ramen uitzicht bieden op de weeldigere begroeiing. In deze sfeervolle en rustgevende ruimte werden stoelen met een frame van gebogen buizen geplaatst, voorzien van een rugleuning met opvallende touwelementen, evenals tafels met een bijzonder ‘geweven’ metalen onderstel.

Pierre Hermé’s salon de thé
Het middelpunt van deze ruimte, die duidelijk zichtbaar is vanuit de lobby, wordt gevormd door een opvallende fontein en een enorme glazen kroonluchter, die de gasten als het ware de ruimte in ‘trekt’. De aangrenzende binnenplaats in typisch Marokkaanse stijl is al even indrukwekkend.

De theekamer is een rustpunt en werd ingericht met comfortabele banken en poefs. Deze werden bekleed met geweven leer en andere bijzondere materialen, die exclusief voor dit project werden ontworpen. De zitmeubelen worden gecompleteerd door kleine tafels van gerookt eiken met marmeren tafelbladen met metalen inleg.

De bioscoop
Voor filmfanaten zal deze knusse bioscoop een ware droom zijn, waarin cultuur en comfort samensmelten. De modulaire bioscoopbanken werden door Cassina Customs Interiors bekleed met stijlvol blauw velours en leder. De tafeltjes  tussen de zittingen zijn uitgevoerd in gerookt eiken en blauw velours. Ook werden er tussen de rugleuningen instelbare lampen en USB-aansluitingen aangebracht.

Enoteca
De wijnbar Enoteca is een nieuwe belevenis in La Mamounia en bevindt zich tussen het zwembad en het restaurant L’Italien. Om de bar te bereiken moet men afdalen naar een ‘schatkamer’ waar men de ‘schatten’ van de sommeliers van La Mamounia kan proeven aan de schitterende vier meter lange tafel van natuur- en lavasteen die exclusief werd vervaardigd door Cassina Custom Interiors.

De Marokkaanse bar
De Marokkaanse bar grenst aan de tuinen en is ingericht met een indrukwekkende bank van 37 meter breed die door Cassina Custom Interiors geheel in gerookt eiken werd uitgevoerd. De bank is voorzien van een ingebouwd verwarmingssysteem waarmee de zittingen worden verwarmd. De bank wordt gecombineerd met bijpassende poefs en twee kleine houten tafels, waarvan de metalen bladen rijk gedecoreerd zijn volgens de lokale traditie.

Cassina Custom Interiors
De divisie Cassina Custom Interiors werkt wereldwijd samen met toparchitecten en -ontwerpers en biedt specifieke diensten en totaaloplossingen voor het plannen, ontwerpen en uitvoeren van maatwerkinterieurs. Het bedrijf houdt zich met name bezig met de inrichting van boetieks, showrooms, restaurants en hotels.

Meer informatie:
Cassina
www.cassina.com 

Publicatiedatum: