Plotselinge overlijden geeft familiestrijd binnen tapijtenproducent Betap bizarre wending

Dinsdag 30 maart was de dag die iedereen binnen het familiebedrijf Betap vreesde. Op deze dag zou op de vergadering van de Stichting Administratiekantoor Betap beslist worden of Johan van Lente (45), die in onmin leeft met zijn broer en mededirecteur Arend (50), aan de kant zou worden geschoven of niet. Om dat te voorkomen had Johan van Lente twee weken geleden de zaak voorgelegd aan de Ondernemingskamer. Het onverwachte overlijden van vader Albert van Lente (74) afgelopen zondag heeft de familietwist een bizarre wending gegeven.

Johan van Lente heeft inmiddels de procedure bij de Ondernemingskamer, waarmee hij zijn dreigende ontslag als Betap-directeur wilde voorkomen, ingetrokken. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD).


Betap vierde in 2018 het 100-jarig bestaan. Het bedrijf telt 225  werknemers en is goed voor een jaaromzet van ruim € 130 miljoen. SCREENSHOT YOU TUBE VIDEO HENDRIK DE BOER

Donderdag 18 maart werd de familieruzie uitgebreid uit de doeken gedaan voor de rechter in het Paleis van Justitie in Amsterdam. Duidelijk werd dat Arend van Lente, daarbij gesteund door vader Albert, jongere broer Johan uit zijn functie wilde verwijderen, omdat hij binnen het familiebedrijf - één van de grootste tapijtproducenten van het land - uit zou zijn op volledige zeggenschap.

Twee dagen voordat gestemd zou worden over het lot van Johan van Lente, overleed geheel onverwacht Van Lente sr. Door het overlijden van vader, wiens stem van doorslaggevende aard was binnen het bestuur van de stichting, is de toekomst van de tapijtenproducent in Genemuiden onzeker. 

Bron: FD


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven