Designroute GLUE gaat samenwerking aan met Academie Artemis

"We willen van het stylingimago af"

Na een groot succes van de eerste editie in 2020 wordt ook dit jaar de designroute GLUE Amsterdam weer gehouden in Amsterdam. De initiatiefnemers van deze driedaagse designroute zijn Janine de Jong, Guus van Maarschalkerweerd en David Heldt. Zij lijmen tientallen Amsterdamse ontwerpers, architecten, merken, showrooms, galeries, hubs, makerspaces en musea aan elkaar. Naast veel nieuwe deelnemers heeft de organisatie ook de eerste educatieve partner bekend gemaakt, Academie Artemis."De eindexpositie die al jaren georganiseerd wordt in het academie gebouw is toe aan een coronaproef vernieuwde versie", vertelt Margot Beun van de academie. "Samen met Margriet Vollenberg van Organisation in Design zijn wij de uitdaging aan gegaan om de nieuwe versie vorm te geven. Om te beginnen hebben we de studenten betrokken bij het proces. Wat zijn hun verlangens en wat vinden zij belangrijk. Naast een feestelijke afsluiting was professionalisering en netwerken het belangrijkste. Het partnerschap met GLUE Amsterdam was dan ook een weloverwogen keuze."

De school wilt af van het stylingimago dat ze hebben. "Nee, wij kleden niet alleen modellen aan of maken een tijdschrift op. Wat onze studenten maken zijn compleet uitgewerkte visuele concepten die bijdragen aan de maatschappij en de toekomst. Vernieuwend en uitdagend. Ze zijn allrounders en daarom divers inzetbaar."

"Omdat onze locatie op de prinsengracht te klein is voor 150 studenten partneren wij dit jaar ook met De School. Een locatie op de Dr. Jan van Breemenstraat 3 waar kunst, eten & events samenkomen. Een locatie die, naast hun naam, goed aansluit bij de creativiteit van onze studenten."

"Wij hebben er heel veel zin in om onze studenten letterlijk te lanceren tijdens GLUE Amsterdam. Het thema van dit jaar is dan ook Graduation Show 20201: From Outer Space."

Meer informatie:
GLUE Amsterdam
glue.amsterdam  

Academie Artemis
www.academieartemis.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.