Falmec-luchtreinigingsoplossingen: Wanneer glas vormgeeft aan lucht

Glas speelt dankzij haar lichte karakter, discrete schoonheid en schitterende helderheid een belangrijk rol in veel van de collecties van Falmec. Met glas kan men altijd weer een tijdloos elegante uitstraling creëren bij de vormgeving van afzuigkappen. Vanwege de sterke band die het bedrijf uit Treviso heeft met Venetië maakt zij voor sommige van haar producten gebruik van het beroemde Murano glas, een ambachtelijk Italiaans product dat overal te wereld geliefd is.

Luchtreiniger Bellaria is hiervan een voorbeeld en werd ambachtelijk vervaardigd volgens de Venetiaanse traditie van het glasblazen. De luchtreiniger is zowel leverbaar in klassiek wit of grijs als in felgeel of rood.

In huis of op kantoor elimineert Bellaria dankzij een filter- en ionensysteem schadelijke stoffen en onaangename geuren, zoals sigarettenrook.Soffio, uit de Circle Tech-collectie, onderscheidt zich eveneens door het gebruik van Murano-glas. De kap werd van dit materiaal vervaardigd en verrijkt met twee stalen ringen. Levante in de grafietgrijze uitvoering behoort tot de noviteiten van 2020 en vormt ook onderdeel van deze collectie afzuigoplossingen. Het verfijnde frame is gemaakt van getemperd glas en de kap beschikt over een innovatief liftsysteem waardoor deze omhoog en omlaag kan worden bewogen. Ten behoeve van de chromatische uniformiteit paste Falmec bij deze uitvoering massakleuring van het glas toe, waarvoor zij gebruikmaakte van een speciale techniek waarbij de oorspronkelijke kleur van het glas behouden blijft en er geen laklaag hoeft te worden aangebracht.

Een aantal andere modellen, die zich onderscheiden met hun minimalistische en stijlvolle designs in zwart en wit glas vormen onderdeel van de E.ion System-collectie, een serie oplossingen die de lucht zuiveren door middel van een homogene technologie die atmosferische ionen creëert via gecontroleerde bipolaire ionisatie. Binnen deze serie zijn er de Mare E.ion,  met zijn karakteristieke golvende kap, Spring E.ion, een indrukwekkende elliptische cilinder,  Lumière E.ion, met zijn pure lijnen, Zephiro E.ion, met afgeronde zijden, Rubik E.ion, de volmaakte kubus en Eolo E.ion, de volmaakte cirkel.

In de structuur en de details vormt glas een terugkerend element binnen het Falmec-productassortiment, dit geldt ook voor de modellen Alba en Vetra, die dankzij hun namen al een eerbetoon zijn aan dit schitterende en veelzijdige materiaal. Bij de plafond-afzuigkap Alba bijvoorbeeld is de opvallende rechthoekige behuizing vervaardigd van glas zodat deze naadloos opgaat in het plafond. Het plafond kan in een bijpassende kleur worden geverfd, zodat er een samenhangend geheel kan worden gecreëerd. In dit geval is de behuizing het enige zichtbare element van deze oplossing, die garant staat voor een minimalistische en esthetisch resultaat. De Vetra-afzuigkap uit de Circle. Tech-collectie is vervaardigd van getemperd glas dat wordt omlijst door een frame van roestvrij staal, wat een zeer licht en verrassend minimalistisch effect geeft.  

Falmec werd in 1981 in Treviso opgericht en is een toonaangevende fabrikant van afzuigkappen en luchtbehandelingsoplossingen, die worden gekenmerkt door technologische innovatie, toonaangevend design en kwaliteit. De kracht van dit merk ligt in haar vermogen om hoogwaardig design te combineren met perfecte productprestaties, van geruisloze afzuigkappen tot luchtreinigers, die ons wooncomfort verhogen en de tijd die wij in huis doorbrengen nog aangenamer maken.

Meer informatie:
Falmec
www.falmec.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven