Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten geven stoelen NS nieuw leven

Derdejaars studenten van de opleiding Interieuradvies van het Hout- en Meubelingscollege zijn deze periode uitgedaagd om reststromen, die anders naar de vuilverbranding gaan, te verwerken in een interieuradvies. De uitdaging komt van Noorderwind en de Provincie Noord Holland financiert het programma. Noorderwind helpt bedrijven, overheden en scholen bij het verwezenlijken van duurzame ideeën. De restmaterialen komen van de NS en Fiction Factory.



Het programma

Bij de aftrap, op 2 februari, kregen 150 studenten een algemene introductie van Noorderwind over duurzaamheid en circulair ontwerpen. Een groep van 12 studenten (halve klas vanwege Corona) start op 16 februari met de ‘live challenges’ op school. In drie opeenvolgende sessies krijgen de studenten kennis over het maken van materialen paspoorten, het ontwerpen van circulaire producten en hoe deze te produceren, promoten en verkopen. Daarnaast gaan ze daadwerkelijk experimenteren in het lab met de reststromen; NS-zittingen en diverse (kunst)stoffen. De overige studenten worden door middel van filmpjes met bijbehorende opdrachten meegenomen in de challenge en doen dus volop mee.

Prijs voor het meest duurzame advies
Vandaag, 30 maart is de finale. Dan maakt HMC de winnaar bekend van het meest duurzame interieuradvies. De NS heeft aangeboden dat het beste idee voor het geven van een nieuwe bestemming voor de met paarse stof bekleedde treinzittingen daadwerkelijk een prototype mag laten maken door lokaal maakbedrijf.

Meer informatie:
Hout- en Meubileringscollege
www.hmcollege.nl

Publicatiedatum: