Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eigenaar en oprichter Charlotte Ham:

"We willen dat consumenten bij luxe bedtextiel als eerste aan Casa Dormi denken"

De zoektocht naar het beste beddengoed was voor Charlotte Ham en haar partner Thomas maar van korte duur. "Er was gewoon geen platform dat dit verkocht. Daarom hebben we ongeveer een jaar geleden samen Casa Dormi opgericht. Een online verzamelplatform voor het beste bedtextiel dat er te verkrijgen is", vertelt eigenaar en oprichter Charlotte Ham. 



Gat in de markt

"We merkten dat er veel producten worden verkocht die zijn geproduceerd voor massaverkoop. De kwaliteit is slecht, het weefsel laat bij wassen snel los en verliest zijn kleur. Daarnaast is het ene katoen niet het andere maar wordt het wel tegen spotgoedkope of torenhoge prijzen verkocht. Het echte delicate bedlinnen is niet zomaar te vinden."
Met een goede kennis die in de textielindustrie zit zijn Charlotte en Thomas rond de tafel gaan zitten. Via deze weg konden ze veel kennis opdoen en zijn ze producten gaan testen. "Op ons platform willen we alleen het beste van het beste hebben. Hier komen we alleen achter door het zelf te testen."

Het tweetal zag een gat in de markt voor echte kwalitatieve stoffen waar het niet om de hoogste marge draait maar juist om de beste kwaliteit. "Wij vinden het belangrijk dat beddengoed lang meegaat, heerlijk zacht blijft en zijn kleur langer dan een seizoen behoudt."

Concurrentie 
Voor concurrentie zijn Charlotte en Thomas niet bang. "Er is geen ander platform dat dezelfde producten verkoopt met de visie die wij hebben. Bij ons krijgen klanten daadwerkelijk de gepresenteerde kwaliteit die ze bestellen. Op deze manier werk je ook aan je klanten om ze te behouden voor de langere termijn. Daarnaast willen de merken waar wij mee samenwerken ook niet op ieder platform staan. In tegenstelling tot bij veel andere webshops staat bij ons persoonlijk klantencontact erg hoog in het vaandel en zijn we de hele dag door telefonisch bereikbaar om onze klanten te helpen en te adviseren." 

Met het oog op de toekomst wilt Casa Dormi enkel het beste van het beste verkopen. "We willen hét platform worden voor luxe beddengoed in de Benelux."
De huidige merken die het bedrijf voert op haar website zijn onder andere Coco & Cici, Kayori, Passion for Linen, Cascina Colorini en nog acht andere. "In totaal hebben we een assortiment van twaalf merken maar zijn druk bezig om dit uit te breiden. Maar voordat deze merken worden opgenomen in ons gamma willen we ze eerst uitvoerig testen."

In de toekomst ziet het jonge ondernemersduo alle exclusieve textielsoorten op haar platform staan. "Met de huidige merken die we nu voeren bedekken we nog niet de gehele markt maar hier willen we wel naar toe werken. We willen dat er bij luxe bedtextiel als eerste wordt gedacht aan Casa Dormi."

Keurmerk & Duurzaam
Alles wat Casa Dormi verkoopt heeft een keurmerk. "We vinden het belangrijk dat we samenwerken met merken die waarde hechten aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Dit is terug te zien in de kenmerken die zij hebben voor de producten. Zo hebben veel producten uit ons assortiment het GOTS, Fairtrade of Ecotex keurmerk." Fabrieken komen niet zomaar aan dit label vertelt Charlotte. "Ze moeten hiervoor een heel strenge screening ondergaan."



Slaaphuisje
De naam Casa Dormi betekent letterlijk vertaald slaaphuisje. "Toen we een jaar geleden in Toscane waren zijn we in aanraking gekomen met Egyptisch katoen bij een slaaphuisje. Hier ligt de echte oorsprong van ons bedrijf. Toen we gingen nadenken over een naam kwamen we al snel bij de Italiaanse vertaling hiervan. De naam ligt makkelijk in de mond en is niet lastig om te onthouden", besluit een enthousiaste Charlotte.

Meer informatie:
Casa Dormi
info@casadormi.nl 
www.casadormi.nl