Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Familiebedrijf kan geen kant meer op: "Na 86 jaar gaan we langzaam richting begrafenis"

Zirkzee Wonen & Slapen in Leiden moet de deuren sluiten. Het bedrijf moet wijken voor woningbouw. Volgens eigenaar Willem Jan Zirkzee is er in de regio geen geschikte plek voor zijn winkel te vinden. Daardoor zal hij uiterlijk 1 december de deuren van zijn winkel definitief sluiten. Daarmee komt na 86 jaar een einde aan het familiebedrijf, meldt Unity.nu.

In een interview met het Leidsch Dagblad zegt eigenaar Willem-Jan Zirkzee (46) dat het begrafeniskaartje geschreven is van zijn kerngezonde familiebedrijf. "We gaan langzaam richting begrafenis", reageert hij gelaten. "De komende tijd ga ik alles afhandelen. Na de begrafenis ga ik eerst een potje uithuilen. Daarna kijk ik hoe ik verder wil en kan."

De afgelopen jaren voerde Zirkzee een strijd om het behoud van zijn bedrijf, maar zonder succes. De gemeente Leiden wil de grond aan de Lammenschansweg graag gebruiken voor de bouw van hoge flats, meldt het Leidsch Dagblad. 

Volgens Zirkzee kan hij geen kant op. "In 2014 is de regionale retailvisie verschenen waarin staat dat er te veel winkelmeters zijn in en om Leiden. In principe moet het aantal winkelmeters dus terug. Waar we nu zitten, moeten we weg, in de binnenstad is geen geschikte en betaalbare winkelruimte te vinden, en op woonboulevards krijgen we geen dealerrechten. Dan houdt het op."

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven