Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Designwereld reageert met Cross Laminated Timber

Hout krijgt op dit moment in de interieur-, ontwerp- en architectenwereld hernieuwde aandacht. Het vermogen van hout om C02 op te slaan en de voordelen die houtbouw voor onze toekomst opleveren zijn duidelijk aantoonbaar. De aandacht voor hout wordt zeker bepaald door omgevingsfactoren zoals het wereldnieuws en nieuwe technologische ontwikkelingen. Elke keer kijken consumenten opnieuw en verrijken zij hun toekomstblik met nieuwe ingrediënten uit hun omgeving. De huidige klimaatcrisis en het tekort aan woningen is dagelijkse kost in het nieuws en de kranten en daar moeten we iets mee. Het leveren van een bijdrage wordt belangrijk voor consumenten, ontwerpers en architecten.



Reactie designwereld

De designwereld reageert vanzelfsprekend ook op deze omgevingsfactoren en zien voorbeelden van circulaire materialen zoals Cross Laminated Timber (CLT) bij architect Marco Vermeulen met zijn Dutch Mountains hybride skyscrapers. Ook een levensduur verlengende houtconstructie en biobased bouwmaterialen (hout, hennep, vlas en bamboe) dragen bij aan een gezonder binnenklimaat door hun vocht- en warmte regulerende eigenschappen. Langzaam maken we een transitie naar een duurzame wereld met een verbeterd woon- en leefklimaat. 

De drijfveer duurzaamheid leidt tot hergebruik, recycling en een nieuwe standaard. Deze trend levert een eerlijke en natuurlijke look, oftewel terug naar de natuur design. Veel natuurlijk bruin en groen en houtmotieven wat een eco-gevoel weerspiegeld en de toepassing van gerecycled papier en karton.  

Blok by Carina werkt aan deze ecologische winst door samenwerking aan te gaan met partijen die impact maken op het gebied van duurzaamheid. Unilin Panels is zo’n partner die werkt aan being part of the solution instead of the problem. "Samen met hen werken we aan hybride oplossingen om de verduurzamingsslag aan te gaan. Reduce. Re use. Recycle", aldus Unilin.

Meer informatie:
Blok plaatmateriaal
www.blokplaatmateriaal.nl 

Unilin Panels
www.unilinpanels.com 

Publicatiedatum: