Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ontworpen door Atelier LVDW

Circulaire lampenkap van jute vezels en porseleingips

Het Eindhovense merk Vij5 en het in Rotterdam gevestigde Atelier LVDW (Laura van de Wijdeven) introduceren samen een nieuwe lamp in de Vij5 collectie genaamd Jute Light.



De lampenkap van de Jute Light wordt handmatig en in kleine series door Laura gemaakt uit 50% jute vezels en 50% porseleingips. De combinatie van jute met gips zorgt ervoor dat beide materialen elkaar versterken. De jute vezel werkt namelijk als bewapening in het gips en zorgt tegelijkertijd voor een bijzonder en uniek patroon. Voordat de twee materialen met elkaar vermengd worden krijgen de vezels bij voorkeur een natuurlijk kleurbad, zoals indigo, kurkuma of rode oker. De kracht en schoonheid van het uiteindelijke materiaal wordt benadrukt in het minimalistische ontwerp van de lamp.

De gebruikte jute vezels, in de vorm van een soort pluis, zijn afkomstig uit de vloerenfabriek van Forbo. Deze natuurlijke vezel is het enige afvalmateriaal dat voortkomt uit de productie van Forbo’s linoleum. Door met dit afvalmateriaal te werken wordt het linoleum een zero-waste product.

Gips is, net als glas, eindeloos recyclebaar en kan na verwerking breed worden ingezet. De lampenkap van de Jute Light kan aan het einde van de levensduur door Atelier LVDW teruggebracht worden naar een ruwe gipsvorm, waarmee zij weer nieuwe producten kan maken.

Momenteel zijn de Jute Lights verkrijgbaar in 3 kleurvarianten: ongekleurde jute, groen en indigo blauw.

Meer informatie:
Vij5
www.vij5.nl 

Atelier LVDW 
www.atelierlvdw.nl 

Publicatiedatum: