Keramische designspaarpotten MM Company

Muse is het eerste project van Collezione Caleido, een nieuw merk zelfgeproduceerde objecten van MM Company.

Een collectie keramische designspaarpotten, geïnspireerd zijn op vrouwelijke silhouetten van denkbeeldige muzen.

Het creatief adviesbureau MM Company presenteert Collezione Caleido, een merk voor zelfgeproduceerde objecten die worden vervaardigd in samenwerking met Italiaanse ambachtslieden.

Muse is het eerste project en bestaat uit een serie keramische designspaarpotten. De ‘Muses’ werden vervaardigd door Vania Sartori, een keramiekkunstenares uit Nove in de Italiaanse provincie Vicenza.

Muse kan worden vertaald als ‘musine’, een Venetiaanse uitdrukking voor spaarpot, maar ook als de vrouwfiguren die dichters al sinds de klassieke oudheid inspireren. Deze spaarpotten bestaan uit twee delen die samen een vrouwelijk silhouet vormen. De spaarpot stelt het lichaam voor en de afneembare stop het hoofd.

Iedere Muse heeft een eigen persoonlijkheid, typisch Italiaanse naam (Albina, Bice, Clelia, Fausta en Lisa), fysionomie en karakter, wat tot uitdrukking komt in de vijf verschillende vormen en kleurkeuze (petrolblauw, bleekroze, cementgrijs, zachtgeel en chocoladebruin).

De Muse-spaarpotten zijn verkrijgbaar in de e-shop van Caleido en bij een select aantal webwinkels, waaronder Monomio, Pamono en LOVEThESING.

De ‘Muses’ zullen ook de hoofdrolspeelsters zijn van een site-specific-installatie tijdens de Designweek in Milaan, die in april 2021 gehouden wordt. Het evenement, dat onderdeel uitmaakt van de Maroncelli Design District-tour, vindt plaats van 12 tot 23 april (10.00 – 18.00 uur) in de studio van MM Company aan de Via Quadrio 12 en is alleen op afspraak te bezoeken.

Meer informatie:
MM Company
www.mmcompany.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven