Het zou zomaar $ 50.000 kunnen opbrengen

Weelderige spiegel, ooit eigendom van Karl Lagerfeld, staat op het punt geveild te worden

Op 25 maart zal Bonhams, het grootste veilinghuis van Californië, een verscheidenheid aan moderne schatten tentoonstellen in de nieuwste kunst- en designveiling. De verkoop zal zich richten op objecten van grote designbewegingen van de afgelopen 150 jaar, waaronder een vergulde ijzeren spiegel die ooit beroemd hing aan de muren van de Parijse studio van Karl Lagerfeld. De spiegel dateert uit 1948 en werd oorspronkelijk vervaardigd door Gilbert Poillerat, een van de meest gerenommeerde metaalbewerkers van de 20e eeuw. De opdrachten van Poillerat omvatten beroemd een volledig bronzen deur voor de SS Normandie, evenals de reling voor de iconische L'Escalier Daru van het Louvre, die leidt naar de Winged Victory. 

Rechts Karl Lagerfeld. Foto: Wikipedia

"De zeldzame Poillerat-spiegel die voorheen eigendom was van Karl Lagerfeld, is een van de meest bijzondere en historisch belangrijke smeedijzeren werken die we zijn tegengekomen in de 20e-eeuwse Franse metaalbewerking", zegt Bonhams-directeur Jason Stein, die het werk verder omschreef als "enorm in schaal, ingewikkeld mooi en met de beste herkomst. " Het is dan misschien geen verrassing dat het in handen kwam van Lagerfeld, van wie ooit door André Leon Talley werd beschreven dat hij een 'Versailles-complex' had. De 63-inch hoge spiegel is subtiel omlijst met gouden gordijnen en schilferende takken, bekroond met een stralende gouden zon. Na zijn leven in het atelier van Lagerfeld werd het aangekocht door The Pruskin Gallery, waar het later in Californië in een privécollectie terechtkwam. Nu staat het genoteerd op Bonhams met een schatting van $ 30.000 tot $ 50.000.

De veiling zal ook een samengestelde collectie moderne designemblemen bevatten, waaronder een architectenbureau ontworpen door George Nelson en decoratief zilver door Jean Puiforcat . (De schattingen voor die kavels zijn respectievelijk $ 2.000 tot $ 3.000 en $ 6.000 tot $ 8.000.) Naast de overvloedige designaanbiedingen zal er een unieke collectie beeldende kunst zijn van een selectie van Latijns-Amerikaanse kunstenaars, met tekeningen van Alfredo Lam en surrealistische schilderijen van Leonora Carrington. Hoewel de veiling virtueel blijft, begint een live veilingmeester op 25 maart om 10.00 uur PST met bieden, waarna bieders telefonisch of online kunnen deelnemen. Kijkers kunnen meedoen of afstemmen via de Bonhams-website . 

Bron: Architectural Digest


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven