Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belangrijke stap op weg naar klimaatneutrale gebouwde omgeving

Vloerenfabrikant innoveert met CO2-negatieve tapijttegels

Na een langdurig traject van onderzoek, innovatie en doorontwikkeling brengt duurzame vloerenfabrikant Interface vandaag haar eerste collectie met CO2-negatieve tapijttegels in Europa op de markt: Embodied Beauty™. Om dit te realiseren ontwikkelde het bedrijf een nieuwe backing (tapijtrug) die meer CO2 opslaat dan ooit tevoren. Deze innovatie, genaamd CQuest™ BioX, resulteert in combinatie met speciale garens en micro-tuftprocessen in een (van cradle-to-gate) CO2-negatieve tapijttegel. Dit betekent dat er met het maken van het product meer CO2 uit de atmosfeer wordt gehaald dan dat er wordt uitgestoten. Het is een belangrijke stap in de Climate Take Back-missie van Interface om tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn. Daarnaast lanceert Interface vandaag een CO2-negatief microtuft-product, Flash Line, gemaakt met 100% gerecycled garen en 86% recycled en biobased materialen.

“CO2 is op zichzelf niet goed of slecht, we hebben er nu alleen te veel van op de verkeerde plek, in de atmosfeer,” legt Leenaars uit. “Het is daarom essentieel om als maatschappij onze CO2-uitstoot drastisch te verlagen, natuurlijke ecosystemen te herstellen, te beschermen en te onderzoeken hoe er met innovaties CO2 kan worden opgeslagen. Eén van de vier pijlers waarop de Climate Take Back-missie is gebaseerd, is: ‘Love Carbon’. We hebben gezocht naar hoe CO2 kan functioneren als bouwsteen voor onze producten en hoe we producten kunnen ontwikkelen met CO2-negatieve materialen. Dit heeft tot de nieuwe CQuest™ backings geleid.”

CO2-negatieve onderneming in 2040
De ontwikkeling van een CO2-negatieve tapijttegel is een belangrijke mijlpaal in de ambitieuze klimaatmissie van Interface: een bijdrage leveren aan het omkeren van de opwarming van de aarde en tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming zijn. Sinds 2018 zijn alle producten van het bedrijf CO2-neutraal over de gehele productlevenscyclus. Dit is via het Carbon Neutral Floors™ Programma dat wordt geverifieerd door een onafhankelijke derde partij. Nu komt de pionier op het gebied van duurzaamheid met een volgende innovatie.

Meer informatie:
Interface
www.interface.com 

Publicatiedatum: