Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studio Piet Boon ontwerpt publieke gebieden van 50 verdiepingen tellende woontoren in Osaka

Aan de uitmonding van de Yodo rivier aan de Osaka baai, ligt de charmante stad Osaka. In centrum van de stad zal een 50-verdiepingen-tellende woontoren worden gebouwd. Studio Piet Boon is gevraagd het interieur te ontwerpen van alle publieke gebieden, zoals de entree lobby met kunstgalerij exclusieve ruimtes zoals een boardroom, een gym, een sky lobby met bar en een tweetal multifunctionele, gemeenschappelijke ruimtes. Het interieurontwerp behelst ook een residentiële showflat. Met deze showflat kunnen de toekomstige bewoners de charme en mogelijkheden van de luxe appartementen ervaren.

“De wens van de klant is om een ultra high-luxury woonbestemming te creëren, in combinatie met een hotelfunctie van eenzelfde kwaliteit. Een complete en ongeëvenaarde ervaring in Japan op het hoogste niveau.”

Deze residentiële toren ligt in het gebied Dojima, in het zakelijke en commerciële centrum van de stad. Osaka is van oudsher een havenstad, een bijzondere plek aan het water en zeer geliefd in Japan vanwege de culinaire hoogstaande traditie. Geïnspireerd door de omgeving en de aanwezigheid van water is het interieur ontworpen passend bij de natuurlijke omgeving van Osaka en onlosmakelijk verbonden met het ontwerp. In het ontwerp worden tegenstelling als tradities en innovatie, de drukte van de stad en de rust van de natuur samengebracht. De exclusieve kunstselectie versterkt, en speelt in alle ruimtes een belangrijke en verbindende factor.

Het ingetogen kleurenpallet is fris en licht en zorgt samen met de reflecterende luxe materialen voor een verbinding van binnen naar buiten. Door te spelen met licht, texturen, volumes en transparantie wordt er een harmonieuze en een hedendaagse sfeer gecreëerd. De bruisende energie van de stad en het contrast van de rustige en intieme exclusieve ervaring en mix in de Dojima-toren, zullen gasten met subtiele details verrassen en inspireren.

Meer informatie:
Studio Piet Boon
www.pietboon.com 

Publicatiedatum: