Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Welke nieuwe aanwinsten verrijken je tuin komend seizoen?

Het eerstvolgende seizoen waarmee wij te maken krijgen is de lente. Vaak denken mensen gelijk aan bloemen en bomen die in bloei staan. Maar niet iedereen houdt hiervan. Gelukkig zijn er genoeg andere soorten planten voor uw tuin. Denk hierbij aan hagen. Je kan bijvoorbeeld Laurierhagen kopen. Wist je dat de laurier een snelgroeiende haag is die wintergroen blijft in de winter? Naast de laurier zijn er natuurlijk ook andere planten die ideaal zijn voor in uw tuin.

Siergrassen
Als je kijkt naar grassen voor in de tuin zijn er twee categorieën. De koude en warme siergrassen. Er zijn siergrassen van het koude seizoen zoals de Carex. Deze siergras begint al in het voorjaar te groeien en blijft half of geheel wintergroen. Wintergroen houdt overigens in dat de plant in de winter groen blijft. Hierdoor heeft uw tuin nog steeds kleur in de winter.
Een ander soort siergras, de pennisetum genaamd, begint pas te groeien als de temperatuur is opgelopen. Dit soort gras kan beter tegen de warmte en droogte.

Bijenlokkers
De bij heeft het zwaar in Nederland. Er zijn steeds minder bijen te vinden doordat er veel meer gebouwd wordt. Gelukkig kunt u dit tegengaan, zelfs als u niet van uitbundige bloemen houdt. Denk hierbij aan de plant campanula. Dit is een bodembedekker die zich gelijkmatig verspreidt over de plek waar deze plant gezaaid is. Het klopt dat er in deze plant bloemetjes terecht komen, maar deze plant wordt gelukkig niet hoger dan 20 cm. Tevens is de campanula een plant die u zowel in een border als pot kunt planten. Als u niet van planten in het zicht houdt, maar wel van de bijtjes, dan is deze plant perfect voor u.

Beschutting
Niet iedereen houdt ervan om in een open tuin te zitten. Vaak willen mensen privacy en dus een beschutte tuin. Een natuurlijke oplossing hiervoor zijn hagen. Aan een haag vergt minder onderhoud dan een schutting. In de inleiding spraken we over de laurierhaag. Dit is een snelgroeiende plant, maar de tegenhanger hiervan is de Taxushaag. Deze plant groeit zeer langzaam, maar hierdoor ontstaat er wel een mooie en dichte haag. Tevens is een taxushaag toepasbaar aan elke tuin. U kunt een hoge privacy haag nemen, een vormsnoei boom of een lage haag waardoor u nog steeds met de buren kunt praten. Kortom: de keuze is reuze en met een taxushaag raakt u nooit uit verveeld.

Publicatiedatum: