Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Haute couture de Paris op je muren

'Arte doet modewereld blozen met collecties exclusieve stoffen en materialen'

Nadat Chanel en Dior op menig fashion week hun blik wierpen op de lente van 2021 is het aan Arte om haar nieuwste collecties te showen. En de gelijkenissen tussen de modewereld en muurdecoratie is dit voorjaar niet ver te zoeken. Het hoogtepunt van de mode is dit jaar tot aan het hoogste punt van jouw interieur zichtbaar, want Arte kiest voor haute couture aan de muur. Met een verleidelijke knipoog naar wat de modewereld kleurt, brengen exclusieve materialen, patronen en kleuren een statement in je woning.

Exclusieve materialen
Arte doet de modewereld blozen, want met haar collecties – geïnspireerd op exclusieve stoffen en materialen – krijgt haute couture ook hier een podium. Zelfs bijna letterlijk, want Artes Les Tricots-collectie paradeert met de illusie van echt textiel door de combinatie van unieke druktechnieken en het gebruik van fluweelzachte stoffen. Zo pronken bouclé, sergé, cashmere, tule en chintz niet alleen als de nieuwste lentecollectie van je kledingkast, maar worden ze ook op je muren geëtaleerd.

Ook in de Icons-collectie is haute couture niet ver te zoeken. Arte hits the catwalk en charmeert met een luxueuze en elegante materiaalmix van natuurlijke materialen, zoals segrijnleder, boucléstof, metaalaccenten of rotan. Die laatste is volledig handgeweven.

Modepatronen
Waan je je al op de Triangle d´Or in Parijs? Deze patronen nemen je nog een beetje meer mee naar de stad van de mode. De dessins van de Les Tricots-collectie zijn veeleer ingetogen en toch herkenbaar uit de modewereld, zoals het cashmereontwerp, dat doet denken aan de iconische stoffen van Chanel. De patronen zijn erg breed combineerbaar naast kleur en structuur. Al is chintz een buitenbeentje, die valt op door haar glans en de speelse krijtlijnen in een explosief kleurenpalet. De patronen van de Icons-collectie zijn geometrisch en schuiven een opvallend blokkenmotief naar voren. Grafisch gezien krijg je met deze collectie een origineel stukje muurdecoratie.

De parel van de mode
De haute couture in muurdecoratie is als een Picasso of Mondriaan: je hangt letterlijk kunst aan je muren. Niet alleen innemende patronen en aparte materialen geven je interieur een statement, de kleurenkeuze is minstens zo belangrijk. Artes Icons-collectie rekent vooral op lichtinval en een spel van mat en glans om je muren een royale dimensie te geven. Rotan vertrouwt dankzij de schakering van de natuurlijke vezels op een genuanceerd schaduwspel van licht en donker. Dat effect wordt versterkt door een ondergrond in zilver, crème of zwart. Platinum toont de tand des tijds der metalen, terwijl pièce unique chintz uit Les Tricots als excentriekeling een explosie van kleur is.

Meer informatie:
Arte 
www.arte-international.com 

Publicatiedatum: