Een 100% gerecyclede capsulecollectie bestaande uit iconische stoelen en fauteuils

Driade lanceert capsulecollectie ‘Black is the new green’

Driade presenteert Black is the New Green, een capsulecollectie die bestaat uit iconische stoelen en fauteuils, zoals Nemo van ontwerpers Fabio Novembre, Roly Poly en Faye Toogood, Pip-e van Philippe Starck en Sissi van Ludovica+Roberto Palomba, die geheel van gerecycled plastic zijn vervaardigd.

De collectie is gemaakt van industrieel gerecycled materiaal, deels afkomstig van intern productieafval en deels van post-consumer gerecycled materiaal, zoals PET-flessen, waarmee gerecycled afvalmateriaal omgezet wordt in nieuwe objecten. Alle producten die van dit materiaal worden vervaardigd, hebben een neutrale kleur en zijn in zwart uitgevoerd. De producten uit deze speciale capsulecollectie zijn herkenbaar vanwege het feit dat het iconische rode Driade-logo voor deze collectie in een groene kleur werd uitgevoerd.

Driade, het merk dat van eclecticisme haar eigen kenmerkende stijl heeft gemaakt,  streeft naar verduurzaming en investeert in toenemende mate in innovatieve productieprocessen met een zo laag mogelijke milieu-impact, waarbij de uitmuntende kenmerken, zoals het comfort, behouden blijven. Het is geen toeval dat Driade samenwerkt met Green Pea, het eerste groene  winkelcentrum in Turijn, dat is gewijd aan duurzame producten, en waar de capsulecollectie zal worden gepresenteerd.

Driade steunt Bioforest, een organisatie die zich inzet voor het herstel van natuurgebieden en in 1998 werd opgericht ter bevordering van een meer milieuvriendelijke productie.

Bron: Archiproducts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven