Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'CLS ziet voor meubelshowrooms de Otis XL als perfecte vervanging van huidige SWT/CDMT spiegelarmaturen'

Op verzoek van een aantal ondernemers uit de meubelbranche van Nederland heeft CLS sinds 2019 ook een 55 Watt versie van de Otis ontwikkeld, met een netto gemeten lichtopbrengst van maar liefst 5500 Lumen. "Speciaal voor hoge showrooms, voor collecties die extra veel belichting nodig hebben, of indien men een brede openingshoek van het neerwaartse licht wenst te combineren met een hoge lichtopbrengst op de richtspiegels van het armatuur", laat projectmanager Erik Elings weten. Hij adviseert ondernemers in de woonbranche.

Sinds de introductie in 2019 zijn er, tot volle tevredenheid van een groot aantal meubelondernemers, duizenden Otis armaturen in de Nederlandse meubelshowrooms geïnstalleerd. De Otis XL leent zich als perfecte vervanging van huidige armaturen.

Doordat er verschillende accenten gelegd kunnen worden in één ruimte met één armatuur worden verschillende meubels tegelijkertijd verlicht. Het gebeurt regelmatig dat een opstelling van de meubels in een meubelwinkel veranderd. Door de drie verschillende spiegels die bevestigd zijn op de Otis XL kan iedere aparte situatie worden verlicht.

Het toepassen van een grote cone (ring) zorgt ervoor dat de huidige gatmaat niet aangepast hoeft te worden en wordt het bestaande gat in bijvoorbeeld een systeemplafond of kabelgoot volledig wordt afgedicht. Eén op één vervanging van de spiegelarmaturen is hierdoor mogelijk. Dit zorgt voor enorm veel tijdsbesparing gedurende de installatie van spiegelarmaturen. Verder zijn extra spots in een kooi niet benodigd, omdat de lichtopbrengst van OtisXL dicht in de buurt komt van de lichtopbrengst van de huidige armaturen. Daarnaast leent de Otis XL zich ook perfect ter vervanging van oude gasontlading varianten (SWT/CDMT) in zogenaamde 'Kelk armaturen' zoals op de foto is te zien.   

De meest gekozen lichtbron in de meubelbranche is momenteel de 3000 Kelvin lichtbron met een CRI van ≈92. Een warme basistint in combinatie met een uitermate goede kleurweergave van de meubels. Een zwarte bank is dus echt zwart en niet donkerblauw. Naast de 3000 Kelvin Lichtbron biedt CLS diversen andere lichtkleuren, namelijk: neutraal wit (4000K), helder wit(3500K) warm wit (2700K) en ook de extra warm witte 2500K.

Naast de Otis XL behoort de Otis LM met een lichtvermogen van 37 Watt ook nog steeds tot het productportfolio van CLS. Afhankelijk van het bestaande spiegelarmatuur kan zowel de Otis XL als de Otis LM als oplossing fungeren. Om het juiste alternatief te vinden biedt CLS altijd een vrijblijvende demo op locatie aan. Op deze manier kan het beste de keuze gemaakt worden tussen de 55 Watt & 37 Watt variant. 

"De armaturen van CLS worden volledig in Nederland ontwikkeld en geproduceerd, door de grote productieaantallen zijn de prijzen zeer competitief", legt projectmanager Erik Elings uit. "Wij bieden een volledige 5 jaar garantie. Daarnaast maken onze ervaren lichtadviseurs gratis lichtplannen voor showrooms vanaf 500m2. Klanten kunnen zelfs gebruik maken van onze 'stelservice' waarbij een ervaren lichtadviseur de armaturen optimaal instelt op de specifieke opstellingen."

Naast de Otis XL biedt CLS de meubelondernemers een ruime keuze aan richt- en kantelspots. "Deze zijn geschikt voor zowel rail-, kabelgoot- en systeemplafondmontage. De spiegelarmaturen kunnen in exact dezelfde lichtkleur worden geleverd als de LEDspots. Dit zorgt voor een unanieme uitstraling van de meubelwinkel."

"Wij vinden het belangrijk om onze klanten volledig te ondersteunen bij de overstap naar LED-verlichting. Ontzorging staat bij ons hoog in het vaandel, naast het feit dat wij volledige controle hebben over de kwaliteit van onze armaturen maakt dit ons als LED fabrikant uniek", aldus Erik.

CLS heeft een groot aantal referenties in de woonbranche. Onderstaand een greep uit de lange referentielijst van organisaties die het bedrijf van haar LED-verlichting heeft mogen voorzien:

- Home Center Wolvega (Wolvega)
- Jansen Totaal Wonen (Huissen- Tiel- Beuningen)
- Moerman Woonpromenade (Hellevoetsluis)
- Gealux Furniture (Culemborg)
- Mart Kleppe (Apeldoorn)
- Sanitairkamer (Zoeterwoude)
- Weber Wonen (Elbrug- Zwolle)
- Hoogenboezem Wonen (Breda-Rotterdam-Den Bosch)
- Profijt Meubel (Broek op Langedijk)
- Reedijk Wonen (Strijen)
- Hästens Bedden (Utrecht-Den Haag-Rotterdam-Amersfoort)
- Morgana Bedden (Doetinchem – Veenendaal-Rotterdam-Arnhem)
- Auping Plaza (Amersfoort)
- Slaapkenner Lisse (Lisse)
- Van Dam Wonen & Slapen (Kesteren),
- Bedtime Haarlem
- Wortelboer Bedden (Emmen)
- Wennekers Wooncentrum (Groesbeek)
- Parketfabriek Lieverdink (Doetinchem).

De volledige referentielijst is hier te bekijken

Geïnteresseerden kunnen geheel vrijblijvend een  kennismakingsafspraak inplannen, Erik Elings is binnen CLS de  contactpersoon m.b.t. de meubelbranche van Nederland.

Meer informatie:
Erik Elings
CLS LED BV
erik.elings@cls-led.com 
0620819156


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven