Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nilson Beds over nieuwe collectie met Wolterink:

"Italiaans design is heel erg in trek"

In de showroom van Nilson in Amersfoort kun je je deze lente alvast in Italiaanse sferen wanen. Marcel Wolterinck presenteert daar trots zijn nieuwste bedontwerp Livello. Livello betekent niveau in het Italiaans. En dat karakteriseert ook het ontwerp van Wolterinck waarbij hij speelt met blokvormen die in hoogte variëren, geïnspireerd op minimalistische Italiaans design, terwijl de warme accenten doen denken aan terracotta uit Toscane.



Als een kunstenaar vertelt Wolterinck over zijn nieuwste concept: "De vormen zijn asymmetrisch en de materialen contrastrijk. Een mix van harde en zachte, gladde en ruwe materialen, mat en glanzend. Er zit gelaagdheid in het ontwerp als vorm maar ook in functionaliteit. De losse modules kunnen gebruikt worden als verlengstuk van het bed, als bank, console of kaptafel. De brons- en natureltinten versterken de luxe uitstraling van het ontwerp en geven de ruimte een warme sfeer." Wolterinck is niet alleen designer maar ook een kunstliefhebber in hart en nieren: "Voor de presentatie van de slaapkamer viel mijn oog op een schilderij van Mart Visser. Daarmee viel alles op zijn plek. Mart heeft werk gemaakt alsof hij wist wat ik hier ging doen. Het zorgt voor geweldige harmonie en versterkt de beoogde sfeer enorm."

Imposant
Ook Nilson-oprichter Rijndert Fluit is enthousiast over de nieuwe presentatie in de showroom: "Italiaans design is heel erg in trek. Je ziet steeds meer strakke interieurs met lage modulaire meubels. Daar willen wij als beddenfabrikant graag op inspelen. We werken al jaren samen met Wolterinck en Marcel voelt goed aan welke richting we op willen met ons merk. Dit nieuwe ontwerp is een mooie aanwinst in onze collectie. Het bed kan tegen een wand geplaatst worden maar in een loftachtige ruimte ook vrijstaand, als een eiland. Dat is pas echt imposant! Uiteraard is ook het slaapcomfort van de beste kwaliteit en kan het bed op maat gemaakt worden."



Tijdloos design
Livello is het vierde bedontwerp van Wolterinck voor Nilson. Eerder tekende hij voor Marseille, Menton en Sea. ‘Deze collecties zijn ook nog steeds geliefd bij het publiek,’ vertelt Rijndert. ‘De kracht zit ‘m in tijdloos design. Dat blijft mooi. De vernieuwing zit in stoffering en styling. Daarin gaan we mee met trends waardoor de uitstraling actueel blijft. Met mooie satijnen lakens, luxe plaids en bijpassende sierkussens maken we het plaatje helemaal af!’

Over Nilson
Nilson is gespecialiseerd in hoogwaardig slaapcomfort. Alle bedden worden op maat gemaakt van de beste (natuurlijke) materialen en vormgegeven door topontwerpers. De bedden worden met de hand in Nederland geproduceerd. Nilson biedt een uniek concept door een complete collectie hoogwaardig slaapcomfort met luxe bedden en hoofdborden en accessoires zoals meubelen, dekbedden, kussens en bedlinnen. Tot de doelgroep behoren klanten uit binnen- en buitenland: interieurarchitecten, hotels en particulieren. Inmiddels zijn ruim 30 hotels wereldwijd voorzien van luxe boxspringbedden van Nilson.

Over Wolterinck
Wolterinck is een high-end ontwerpstudio voor interieurs, exterieurs, tuinen en producten met showroom in Laren (NH). Het veelzijdige bedrijf wordt gevormd door een team van ruim 25 bevlogen architecten, designers, stylisten en andere professionals onder leiding van oprichter Marcel Wolterinck. Van villa tot buitenhuis en van jacht tot kantoor, de totaalconcepten en aandacht voor de relatie tussen interieur en exterieur maken de werkwijze van Wolterinck uniek.

Meer informatie:
Nilson Beds
www.nilsonbeds.nl 

Publicatiedatum: