Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dutch Walltextile Company richt TwentySeven in

Interieurontwerpbureau Casus Casa werkte onlangs met Dutch Walltextile Company (DWC) aan een bijzonder project. Samen creëerden zij een paar van de meest luxe hotelinterieurs van heel Amsterdam in het prestigieuze Hotel TwentySeven.



De Hotel TwentySeven-ervaring

Hotel TwentySeven is een bijzonder en sensationeel hotel gelegen in het centrum van Amsterdam op de Dam. Het hotel beschikt over zestien suites die stuk voor stuk voldoen aan ultieme boetiekluxe. Het hotel vormt hierdoor een waar toevluchtsoord in het kloppende hart van de stad.

Hotel TwentySeven was vroeger een verwaarloosd historisch gebouw met lege vloeren en zolders en moest grondig worden gerenoveerd om te worden wat het nu is. De bekroonde ontwerper Wim van de Oudeweetering van creatieve studio Casus Casa had de leiding over het ontwerpconcept.

Herstel en Renovatie
Het gebouw zelf is monumentaal, dus het hotel werd nieuw leven ingeblazen zonder het historische aspect uit het oog te verliezen. Zo werden de antieke tegels die er nog aanwezig waren nagemaakt en moest de trap op fijngevoelige wijze worden doorgetrokken tot op de zesde verdieping.

Wim van de Oudeweetering had al eerder met de hoteleigenaren gewerkt aan andere projecten. Maar ondanks dat hij zijn klanten dus al kende, vormde het project Hotel TwentySeven een heel andere uitdaging. Het ging in totaal om zestien suites met slaapkamers en eetgedeeltes – waarvan sommige een oppervlak van wel 200 vierkante meter hebben.

Collectie Bobcat 50 & 82, werd gebruikt in de hoofdsuite: Room 603. Het project had een luxe en high-end uitstraling nodig maar de gebruikte producten creëerden ook een beschermende atmosfeer en zorgden voor geluidsisolatie.

In combinatie met lambrisering werd een reeks prints en zijde gebruikt. Bronskleuren hielpen bij het vormen van een gevoelsmatige beschermende laag tegen de buitenwereld. Ook werden rijke DWC-fluwelen gebruikt om een extra gevoel van luxe te creëren.

Meer informatie:
Dutch Walltextile Company
www.dwc-amsterdam.com 

Publicatiedatum: