Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alex Gabriels ontwerpt voor Serax

"Mijn werk hoort niet in een kast, maar erop"

Alex Gabriels heeft voor Serax een serviescollectie ontworpen gemaakt van klei. Het Honesta servies is een ode aan de natuurlijke, roodbakkende klei. Het bijzondere aan die kleisoort is dat ze een behoorlijke portie chamotte bevat, gebakken klei die werd fijngemalen en die zorgt voor de typisch groffe textuur van de klei, het ietwat brute karakter. Aan de binnenzijde zijn alle objecten wél afgewerkt met glazuur, en dat om hygiënische redenen.



"Alle prototypes heb ik zelf op de draaibank gemaakt. Ook de items zoals ze in de winkels zullen terechtkomen worden handmatig op de draaischijf afgewerkt. Op sommige objecten zie je zelfs nog de restanten van dat draaiproces, de zogenaamde croutes: bij de koffiepot bijvoorbeeld, of de kopjes."

Alex Gabriels begon haar carrière als art director in de reclamesector. De afgelopen vier jaar deed ze dat als freelancer zodat er tijd kon vrijgemaakt worden om haar passie voor keramiek verder te ontwikkelen. Een passie waar ze al jaren mee bezig is, maar pas sinds 2020 fulltime. "Van mijn moeder kreeg ik de liefde voor tableware mee", legt ze uit. "Maar ik ben graag bezig met decoratieve keramiek zoals lampen en vazen waarvan verschillende onderdelen apart gedraaid moeten worden. De assemblage van die stukken is altijd een magisch moment."



Alex Gabriels besteedt in haar werk veel aandacht voor curves en verhoudingen. Er mag een ruw kantje aan zitten, maar de afwerking moet perfect zijn zodat de objecten ook een decoratieve waarde uitstralen. "Mijn werk hoort niet in een kast, maar erop."

Meer informatie:
Serax
www.serax.com 

Publicatiedatum: