Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een servies met een boodschap

De iconische Hybrid collectie, voor Seletti ontworpen door CTRLZAK, brengt een geïdealiseerde reis op tafel en verbindt wereldculturen.

Het Italiaanse designmerk Seletti heeft opnieuw samengewerkt met het ontwerpersduo CTRLZAK en presenteert nieuwe items in de Hybrid-collectie met het thema ‘One World, One Future’. De iconische serviescollectie van het merk is aangevuld met nieuwe producten waarmee men een geïdealiseerde reis langs alle continenten en hun culturen op tafel kan brengen. Bij de creatie van Hybrid staat de eeuwige aantrekkingskracht tussen oost en west centraal, waarin de Chinese en Europese porseleintradities samensmelten. Deze nieuwe
aanvulling omarmd Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en het zuiden van Azië.



Hybrid One World, One Future is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de geschiedenis en verhoudingen tussen West-Europa en de rest van de wereld dat werd uitgevoerd door CTRLZAK. “We hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar kolonisatie om meer inzicht te krijgen in de aspecten hiervan en de schandalige gevolgen ervan,” leggen de ontwerpers uit. “Om deze reden besloten we ons perspectief uit te breiden om de gedachte achter de Hybridcollectie naar een nieuw niveau te verheffen, waarin we een eerbetoon brengen aan de uniciteit van de verschillende culturen en hen even belangrijk maken. We menen dat het noodzakelijk is om meer inzicht te krijgen in de waarde van de verschillende tradities en deze op een positieve wijze te omarmen om te werken aan een meer hybride en bewuste toekomst.”



CTRLZAK begon met een analyse van de productietechnieken van keramiek en de verschillende toepassingen van het materiaal. De ontwerpstudio koos voor dit materiaal vanwege haar symbolische waarde. Het is eigenlijk het ideale materiaal om alle culturen te verbinden omdat het overal wordt gebruikt, ook als manier om een eigen identiteit uit te dragen. Hybrid, One World, One Future ondermijnt de klassieke vormgeving van servies door het creëren van een harmonieuze kortsluiting tussen vormen en decors. De stijlen van de verschillende continenten smelten samen en worden één en
geven borden, kommen, kopjes en vazen een nieuwe eclectische en wereldse uitstraling. “Hybrid is één van onze meest iconoische collecties. Ik werd er meteen verliefd op en ik denk dat dit voor meer mensen geldt,” aldus Stefano Seletti, artistiek directeur van het merk. “Deze evolutie onderstreept de noodzaak om met andere ogen naar de wereld te kijken en open te staan voor het unieke van andere culturen.” Met Hybrid One World, One Future herinterpreteert Seletti het klassieke idee van servies en de esthetiek van objecten die altijd al onderdeel van onze verbeelding uitmaakten. Dankzij de samenwerking met CTRLZAK kan men met dit servies een krachtige en universele boodschap overbrengen.

Meer informatie:
Seletti
www.seletti.it 

Publicatiedatum: