Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Bomma onthult de Pyrite-collectie

Kristallen lichtobjecten geïnspireerd op mineralen uit de aardkorst

Bomma presenteert Pyrite, een collectie kristallen lichtobjecten geïnspireerd op fascinerende mineralen uit de aardkorst, ontworpen door Studio Dechem. De sculpturale structuren van mineralen, met hun volmaakte, gladde oppervlakten, behoren tot de grootste schatten uit het binnenste van de aarde.Hun ware magie wordt pas onthuld wanneer zij worden beschenen door een lichtbron. Pyriet, een mineraal met goudachtige glans in de vorm van perfecte kubussen, diende als inspiratiebron voor deze nieuwe lampencollectie van Bomma, die de toepasselijke naam Pyrite kreeg. De zilveren versie van de lamp is geïnspireerd op zoutkristallen. Studio Dechem, die de Pyrite-collectie voor Bomma ontwierp, ontdekte overeenkomsten tussen het ambachtelijk blazen van glas en het fascinerende proces van mineraalvorming onder het aardoppervlak.

Door de gesmolten organische substantie in een koude mal te blazen, kan de glasblazer een unieke lampenkap met een volmaakte vorm creëren. Het oppervlak van deze mondgeblazen kristallen kubus wordt aan drie zijden omsloten door een gepolijste metalen zilver- of goudkleurige component. De reflecties van het metaal geven deze lichtobjecten extra diepte en brengen de mogelijkheden van het materiaal glas naar een nieuwe hoogte.
De Pyrite-collectie staat voor zowel uitzonderlijk ontwerp als hoogwaardige materialen en blinkt uit dankzij haar veelzijdige combinatiemogelijkheden, waarmee unieke lichtformaties kunnen worden gecreëerd.

Bron: Archiproducts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven