Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Bijna 200 jaar oude familiebedrijf moet wijken voor woningbouw

Directeur Lens Nekeman van Interfloor: "Ik zie het eerder als een kans dan bedreiging"

Als het aan de raadsfractie van de PvdA Zwartewaterland (Overijssel) ligt, worden de bedrijfsgebouwen van vloerenproducent Interfloor Tapijt BV verplaatst en woningen gebouwd op de vrijkomende ruimte. Dat is een van de manieren waarop volgens de partij de woningnood in Zwartsluis kan worden aangepakt. PvdA-raadslid Eenkhoorn vermoedt dat een verhuizing mogelijk wordt met provinciale of Europese fondsen. "Ga proactief met het bedrijf om tafel", roept hij de plaatselijke wethouder op. Dat meldt Zwartsluis Actueel.  

Een tekening c.q. dwarsdoorsnede van de gebouwen van Interfloor.

De gemeenteraad besprak gisteravond (donderdag 11 maart) de uitkomsten van het woonbehoefteonderzoek. Daaruit blijkt dat Zwartewaterland tot 2030 zeker 750 woningen nodig heeft. Vooral in Genemuiden en Zwartsluis is de nood momenteel hoog, meldt het nieuwsplatform.

Directeur Lens Nekeman
Algemeen directeur en eigenaar Lens Nekeman (foto) laat desgevraagd weten zeker open te staan voor een verhuizing. "Ik zie het eerder als een kans dan bedreiging. Overigens wil de PvdA met de eer gaan strijken, maar een maand geleden al heb ik de burgemeester over de vloer gehad. Het is bekend dat de woningnood hoog is. Ik ben hier geboren en getogen, wil ook dat de jeugd hier kan blijven wonen.
Ons bedrijf bestaat sinds 1828. We zitten al meer dan 170 jaar in Zwartsluit. Het dorp is naar ons bedrijf toegegroeid", weet Lens te vertellen.

Zijn succesvolle onderneming heeft een traditie op het gebied van vloerbedekking. Het bijna 200 jaar oude familiebedrijf ("mijn twee dochters zitten er sinds kort ook in") is leverancier en distributeur van een breed assortiment kwalitatief hoogwaardig tapijt en vinyl voor zowel residentieel als projectgebruik. 

Zeer goede verstandhouding
Interfloor heeft een zeer goede verstandhouding met de inwoners van Zwartsluis. Als een fanfare of de organisatie van de sleepbotendag een sponsorberoep doet op het bedrijf, dan zal Lens nooit nee zeggen. De maatschappelijke betrokkenheid is groot. "Ik doe altijd mee", benadrukt hij. "We hebben ook veel personeel uit de regio, de binding met het dorp is groot."

Dat blijkt ook wel uit de reacties op het artikel op Zwartsluis Actueel. Daar schrijft ene Gerard: 'Aan de ene kant snap ik het voorstel. Aan de andere kant vind ik dat je hier heel voorzichtig mee moet zijn.
Dit bedrijf is echt van heel groot belang voor Zwartsluis. Steunt zoveel verenigingen en evenementen. Zou zonde zijn als zo’n bedrijf wordt gedwongen om te verhuizen met het risico dat ze naar een locatie buiten Zwartsluis vertrekken en daarmee na x-aantal jaren de ondersteuning verslapt voor verenigingen en evenementen met als mogelijk resultaat een ondergang van verenigingen en evenementen en dus een doods dorp."

Geen sinecure
Als het aan Lens ligt, blijft hij zeker in Zwartsluis. Maar de verplaatsing van Interfloor is geen sinecure. "Er hangt wel een prijskaartje aan. De gebouwen zijn nog vrij nieuw. Alle machines zijn op maat geplaatst, om maar wat te noemen. Maar ik ben niet in beton gegoten. Het vergt alleen wel een heel goed en langdurig overleg. Er zal nog heel wat water door Zwartewater moeten stromen voordat de verhuizing definitief een feit is", zegt Lens.

Overigens ziet niet iedereen een verhuizing van Interfloor zitten. Dorpsbewoner Eric schrijft: " Als bewoners van de Prinsessebuurt hebben wij totaal geen hinder van dit bedrijf. Het ziet er allemaal keurig onderhouden uit en vooral in de weekenden is het hier heerlijk rustig. Met woningen op deze locatie zal dit snel veranderen en daar zitten wij niet op te wachten."

Wordt vervolgd...


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven