Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ontwikkeld voor circulaire economie met optimale prestaties voor tapijtindustrie

B.I.G. Yarns introduceert EqoCycle Yarns

B.I.G. Yarns, onderdeel van Beaulieu International, presenteert haar nieuwste ontwikkeling, EqoCycle, een 100% recyclebaar PA6-garen dat 75% gerecyclede grondstoffen bevat maar over dezelfde hoogwaardige eigenschappen beschikt als PA6-garens uit primaire vezels. Het nieuwe recyclede garen, waarvoor voornamelijk post-industrieel afval wordt gebruikt, is geschikt voor tapijtfabrikanten binnen de contract-, residentiële en automobielsector en biedt hen een nieuwe oplossing om de ecologische footprint van hun eindproducten te verkleinen.

EqoCycle is vervaardigd van gerecyclede granulaten die worden onttrokken aan voor consumptie hergebruikt PA6 en is gecertificeerd door de Control Union for Global Recycled Standard (GRS). Door het gebruik van primaire vezels te reduceren, wordt het verbruik van fossiele brandstoffen met 58% verminderd en kan het energieverbruik met 27% worden teruggebracht. Daarbij dragen EqoCycle-garens bij aan een CO2-reductie van 37% ten opzichte van garens op basis van fossiele grondstoffen. De milieu-impact van EqoCycle werd berekend aan de hand van een LCA-analyse, die werd geverifieerd volgens ISO 14025 en EN 15804+A1 en gepubliceerd in een Environmental Product Declaration (EPD registratienummer S-P-02415).

Klanten hebben de garantie dat voor elke 1.000 ton EquCycle garen 13.562 vaten olie worden bespaard en de CO2-emissies met 2.700 worden gereduceerd ten opzichte van traditioneel uit primaire materialen vervaardigd PA6.

Emmanuel Colchen, algemeen directeur Yarns Division: “EqoCycle is een perfect voorbeeld van de manier waarop we efficiënter om kunnen gaan met grondstoffen binnen onze sector en waarmee we binnen de branches van onze klanten een hogere mate van circulariteit kunnen realiseren. Door het minimaliseren van afval, het hergebruiken van materialen en het verlagen van het energieverbruik en de CO2-emissies bij de productie, bieden we onze klanten en tapijtmerken een nieuw, duurzaam alternatief dat geen afbreuk zal doen aan de prestaties van hun eindproducten maar hen zal helpen hun CO2-footprint te verkleinen en zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen klimaatverandering. Dit alles maakt onderdeel uit van ons breder streven om los te komen van de toepassing van uitsluitend primaire materialen om een verschuiving naar een meer circulaire economie binnen de garen- en vloerbedekkingensector tot stand te brengen.”

EqoCycle is de nieuwste circulaire oplossing binnen het PA6-portfolio van B.I.G. Yarns, naast EqoBalance PA6, een oplossing op basis van hernieuwbare biomassa-grondstoffen, met een CO2-reductie tot wel 75%. Beide innovaties geven blijk van de voortdurende investeringen van het bedrijf in de ontwikkeling van nieuwe producten die beter aansluiten bij de duurzaamheidseisen van haar klanten. B.I.G. Yarns grijpt alle kansen aan om de wereldwijde milieuproblematiek aan te pakken door middel van innovatie, investeringen en samenwerking.

De innovaties EqoCycle en EqoBalance PA6 zijn afgestemd op de actieve integratie van de Doelstellingen voor Duurzame Ontwikkeling (SDG’s) van de Verenigde Naties in alle bedrijfsactiviteiten, waarmee het bedrijf waarde creëert voor haar klanten en de betrokkenheid van werknemers en partners vergroot.

B.I.G. Yarns
B.I.G. Yarns is een onafhankelijke entiteit binnen het Belgische familiebedrijf Beaulieu International en vormt onderdeel van de divisie Engineered Products. Het bedrijf is een toonaangevende producent van polyamide- (PA) en polypropyleen (PP)-garens. De producten worden geleverd in de vorm van een continuvezel in bulk (BCF) en veredelde garens. B.I.G. Yarns onderscheidt zich dankzij haar open bedrijfscultuur en de vervaardiging van een breed scala aan hoogwaardige garens die veelal in nauwe samenwerking met klanten worden ontwikkeld en altijd met respect voor mens en natuur.

B.I.G. Yarns heeft twee fabrieken in Europa, één in België en één in Frankrijk, evenals een fabriek in China.

Onderdeel Beaulieu International
Beaulieu International is een wereldwijde specialist op het gebied van synthetische polymeren en half-fabrikanten, zoals garens, vezels en textiel, en is marktleider op het gebied van vloerbedekkingen voor de residentiële en commerciële markt (vinylrollen, -planken, laminaat, parket, tapijt, vilt en kunstgras) evenals bekledingsstoffen.

Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in België en meer dan 5.000 mensen in dienst, verdeeld over 29 fabrieken en 20 verkoop- en distributiekantoren. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in Eurazië, de Amerika’s en Oceanië en bedient klanten in 140 verschillende landen. In 2019 boekte Beaulieu een omzet van €2 mld. Bij het familiebedrijf staan duurzaamheid, innovatie en de zorg voor haar medewerkers centraal.

Meer informatie:
Beaulieu International
www.bintg.com/nl 

Publicatiedatum: