Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Sompex in zee met ontwerper Felix Stark en richt nieuw merk op

Robin Punt vanuit De Woonindustrie: "Acculampen zijn helemaal hot"

"In moeilijke en uitdagende tijden moet er wat nieuwe 'verlichting'  komen", begint Robin Punt van Sompex met een knipoog. Om vervolgens serieus te vervolgen. "Privé hebben we van heel dichtbij met corona te maken gehad en ik wil dit graag achter me laten en vooruit kijken naar de toekomst. 
Sompex heeft samen met ontwerper Felix Stark een nieuw merk opgericht; Newdes. "Het is een serie acculampen - die het sowieso al heel goed doen; ze zijn helemaal hot! - speciaal bestemd voor speciaalzaken. Wij willen dit merk de kans geven zich te ontwikkelen en met deze nieuwe producten hopelijk mensen te inspireren voor mooie dingen thuis. Ik merk ook dat winkeliers behoefte hebben aan inspiratie. Wat mij betreft: kom de nieuwe collectie snel bewonderen in De Woonindustrie, waar meer dan honderd merken onder een dak zijn te bekijken."

Robin Punt van Sompex in zijn stand in De Woonindustrie, poserend bij een rijtje acculampen.

Newdes maakt gebruik van gerecyclede materialen. "Nu worden eerst een serie design- en duurzame acculampen gelanceerd, later ook mooie hang- en leeslampen. Ook voor de aankomende kerst 2021 hebben we leuke nieuwe producten. Wij krijgen een nieuwe serie (buiten)klokken en zo proberen we 2021 weer positief af te kunnen sluiten", aldus Robin.

De Newdes-serie is alleen offline verkrijgbaar, of via de officiële Sompex verkooppunten. Newdes is een gezamenlijk project van ontwerper Felix Stark en het ondernemersduo Florian en Stephan
Burghard. Felix Stark runt sinds 2004 de Formstark-studio voor productontwerp. Zijn werk voor nationale en internationale klanten is al vele malen geëxposeerd en bekroond met designprijzen. De ontwerpen kenmerken zich door vernieuwende ideeën en consequent design tot in het kleinste detail.

De neven Florian en Stephan Burghard kunnen terugkijken op meer dan 70 jaar designgeschiedenis. De oprichter van het moederbedrijf, Sompex, Rolf O. Burghard werkte in de jaren vijftig al samen met
bedrijven als Arabia, Nordisk Solar en Nuutajärvi (Iitalla). Sinds 2014 leiden ze beiden Sompex GMBH als derde generatie gedelegeerd bestuurder en produceren ze voor gevestigde merken zoals Villeroy & Boch.

In 2017 leren de drie elkaar kennen en besluiten samen een nieuw merk op te richten, waarin de vaardigheden elkaar optimaal aanvullen: de onvermoeibare zoektocht van Florian Burghard naar de beste
productiemogelijkheden, de innovatieve ontwerpen van Felix Stark en de coördinatie en commerciële vaardigheden van Stephan Burghard. Even later werd het merk Newdes opgericht

Design is meer dan alleen een mooie vorm. Een goed ontwerp is innovatief, functioneel, gebruiksvriendelijk en duurzaam. 
Duurzaamheid begint bij het ontwerp, dus Newdes-producten zijn tijdloos in hun vorm, maar technisch state-of-the-art! Verwisselbare batterijen, duurzaamheid en eenvoudige vervangbaarheid van onderdelen maken vanaf het begin deel uit van het ontwerpproces bij Newdes.
In plaats van speciale schroeven en stevig verlijmde onderdelen vertrouwen we waar mogelijk op eenvoudig te demonteren losse onderdelen. Meer informatie:
Sompex Benelux
Robin Punt
0031-(0)653419444
Robin@tijdpunt.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven