Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumenten schaffen massaal nieuwe pannen aan na uitzending Keuringsdienst van Waarde

Consumenten schaffen massaal nieuwe koekenpannen aan na een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde op 4 maart jl. In die aflevering werd pijnlijk duidelijk hoe gevaarlijk pannen met een teflon antiaanbaklaag kunnen zijn. Wanneer deze pannen door onjuist gebruik te heet worden, komen stoffen als PFOA en PFAS vrij. Deze chemicaliën zijn extreem schadelijk voor mens en milieu. De effecten van die uitzending zijn duidelijk merkbaar: men stapt massaal over op pannen van plaatstaal en gietijzer.



"We zien een stijging van ruim 500% in de verkopen van onze koekenpannen. Consumenten kiezen nu voor gezondere en duurzamere alternatieven, zoals pannen van plaatstaal en gietijzer", aldus Bart Bouter van kookwebwinkel Knives and Tools. "Door de Corona-maatregelen is het lastig om in een winkel te shoppen. Dus kopen consumenten massaal online bij webwinkels zoals die van ons." 

Met name de plaatstalen pannen van merken als DeBuyer lopen goed. "Die zagen we ook in de uitzending langskomen. Simpel plaatstaal waarop je zelf met olie een laagje brandt waardoor je product niet blijft plakken. En heb je dan eens een krasje? Dan brand je hem gewoon opnieuw in. Zonder chemicaliën. Zo’n pan gaat een leven lang mee. Dat is pas duurzaam."

Bij juist gebruik vormen de pannen met teflon antikleeflaag nauwelijks risico, aldus geraadpleegde experts in het Tv-programma. Het gaat echt om onjuist gebruik, bijvoorbeeld het gebruik van metalen kookgerei, reiniging in de vaatwasser of het overschrijden van de optimale baktemperatuur van 180 graden. En zo’n foutje is snel gemaakt. Consumenten zijn zich nu in één klap bewust van die gevaren.

De komende weken verwacht Knivesandtools dat de vraag nog verder toeneemt. "Deze uitzending was een eye-opener. We hebben snel extra voorraad ingekocht omdat bewuste consumenten blijven zoeken naar veilige alternatieven."

Over Knivesandtools
Knivesandtools uit Apeldoorn is de grootste webwinkel in keuken- en outdoortools van Europa. Sinds 1999 biedt Knivesandtools liefhebbers van kwaliteitsproducten een enorm assortiment aan keukenmessen, pannen, zakmessen en slijpproducten. Inmiddels is Knivesandtools actief in 8 landen. 

Meer informatie:
Knives and Tools
www.knivesandtools.nl 

Publicatiedatum: