Brouwers meubelen (BKS) verhuisd binnen DWI:

"De eerste maanden van dit jaar hebben we te maken met een enorme orderinstroom"

Veertig jaar na de oprichting heeft Brouwers meubelen (BKS) het roer omgegooid. De producent van eikenhouten meubelen is niet langer voorraadhoudend en richt zich, op één collectie na, volledig op custom made. Daarvoor is veel geïnvesteerd in marketingtools, waarmee specifieke klantwensen vertaald kunnen worden naar concrete opdrachten.

De omslag van een voorraad gestuurde productie naar order gestuurd maatwerk wordt door klanten goed ontvangen. "Ondanks de coronacrisis met alle bijbehorende maatregelingen zijn we tevreden met het jaar 2020. De start van 2021 was boven verwachting. De eerste twee maanden van dit jaar hebben we te maken met een enorme orderinstroom met name vanuit onze Belgische klanten. Dat Karel Mintjens Meubelfabrieken uit Westmalle met haar productie wilde stoppen en nu rechtstreeks aan de consument gaat leveren, daar plukken wij mede de vruchten van", zegt Jan van der Starre, die samen met zijn collega's Christine Mulder en Arnoud Brakke in de nieuwe showroom in De Woonindustrie zijn verhaal doet.

Van links naar rechts Arnoud Brakke, Christine Mulder en Jan van der Starre, met op de achtergrond tv-dressoir Ettic. (Klik op de foto voor een grotere afbeelding.)

BKS is binnen inkoopcentrum De Woonindustrie verhuisd. Het bedrijf heeft daarnaast een grotere showroom gekregen (van 100 naar 180 m2), ingeklemd tussen de drie mooie bedrijven Interstar/Havee en Bree's New World. Aardig om te melden is dat de stand is gestyled met mooie producten van collega’s, lampen van ETH, zitmeubelen van Passe Partout en accessoires van Haans. "Dat is een mooie wisselwerking; het heeft ons en hun al een aantal nieuwe klanten opgeleverd", vertelt Jan, die inmiddels veel vertrouwen heeft in 2021.

Ettic
De nieuwe collectie Ettic wordt enorm goed ontvangen. "We hebben vanuit Nederland en België al een behoorlijk aantal plaatsingorders mogen ontvangen. De dunne massief eiken omranding en greeploze fronten geven deze meubellijn een modern uiterlijk. Ze kunnen hangend gemonteerd worden, op een zwart stalen onderstel of draadpoten. Daarnaast is er een combinatie mogelijk met een stalen vakkenkast om accessoires een plekje te geven. Ook kan er een elektrische sfeerhaard in de vakkenkast geplaatst worden. De kasten kunnen tevens voorzien worden van een stijlvolle rookglazen deur en verlichting."


Arnoud Brakke in De Woonindustrie, poserend bij meubelen van Canyon, goed passend in een stijlvolle of strak landelijke interieur. 

Maatwerk
De afgelopen jaren richt BKS zich steeds meer op maatwerk. De meeste collecties zijn zo ingericht dat ze volledig modulair zijn. Elke meubel wordt ordergestuurd geproduceerd. "Doordat we nu - op collectie Sheffield na - alleen nog gestandaardiseerd maatwerk produceren, zijn we voor heel veel partijen interessanter geworden. Wil iemand een kast die 10 cm korter moet, dan doen we dat. Elk meubel is een product op zich. We werken met acht verschillende collecties vanuit een bepaalde basis - een begrijpelijke brochure van producten, maar op het einde van het proces staat er wel een uniek product", leggen Jan en Arnoud uit. 

Evenals veel andere bedrijven heeft ook BKS prijsverhogingen door moeten voeren. "Dat vonden we wel spannend, maar gelukkig is er door de markt goed op gereageerd en hebben de meeste klanten er begrip voor. Je moet als bedrijf toch winst draaien om de continuïteit te kunnen waarborgen." 

Christine Mulder demonstreert in De Woonindustrie het Furnplan.

Furnplan
BKS zet vol in op Furnplan, een 3D-tekenprogramma speciaal ontwikkeld voor de meubelbranche. "Onze laatste vijf meubelcollecties en de tafelconcepten zijn beschikbaar in Furnplan", legt Christine uit. "Op die manier krijgen we steeds meer orders binnen. Voor meubelverkopers is dit ontwerpsysteem een uitkomst, ook omdat het als bestelsysteem fungeert. Je kunt er vrij gemakkelijk een 3D-impressie maken. Moet het meubel verlichting krijgen of een kabeldoorvoerdop? Eenvoudig kun je dit laten zien in een 3D-tekening. Ook kunnen er complete woonruimten in juiste maatvoeringen getekend worden. Ramen, deuren en een kleur op de muur toevoegen is geen enkel probleem. De klant krijgt op die manier een goed beeld van de nieuwe meubelen in de eigen woonruimte. Vervolgens wordt de afwerking en kleur gekozen, en met een druk op de knop rolt de tekening met offerte eruit."

Online
Ook op de digitale snelweg wil BKS een woordje meespreken. Er is een marketingbureau in de arm genomen die het onlineverhaal sterk moet verbeteren. Niet alleen de website wordt onder handen genomen ("we zien de laatste tijd steeds meer bezoekers op onze site"), ook de samenwerkingen met dealers wordt geïntensiveerd. "Dat wanneer een consument een bepaald programma interessant vindt hij of zij direct naar de site van de betreffende dealer wordt gelinkt. Uiteraard moet dan ook de website van de dealer op orde zijn. Ook gaat BKS meer content met winkeliers en andere retailklanten delen, waardoor haar meubelen nog meer in de picture kunnen worden gezet."

Verder is BKS ook actief met SketchUp, eveneens een tool voor verkopers; een computerprogramma waarmee in 3D kan worden getekend. "SketchUp gebruiken we zelf veel voor het tekenen van volledig maatwerk. Ook gebruiken we het programma voor het ontwerpen van al onze collecties. Met name de binnenhuisarchitecten maken hier gebruik van."

Meer informatie:
BKS
www.bks-holland.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven