Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedaffair geselecteerd voor innovatie accelerator

Bij de bekendmaking van het Sustainable Innovation programma GO!-NH van de provincie Noord-Holland is Bedaffair uit Heemstede afgelopen vrijdag geselecteerd om mee te doen aan GO!-NH Growth. “Wij verkopen en produceren niet alleen circulaire matrassen en boxsprings. Bedaffair maakt impact”, zegt Marjolein Vaders, eigenaar van Bedaffair, de grootste duurzame beddenwinkel in de Benelux.



De jury bestaande uit gedeputeerde Zita Pels, Claire Teurling van de Amsterdam Economic Board, Tamara Obradov van Tablomonto Ventures en Wilco Schoonderbeek van Invest NL had de taak om te bepalen welke bedrijven mee mogen doen aan de twee programma’s. Er zijn 11 ondernemers geselecteerd voor de GO!-NH Accelerator en 9 ondernemers doen mee aan de eerste editie van GO!-NH Growth, waaronder Bedaffair.

Positieve impact
In 2020 lanceerde Bedaffair door het GO!-NH traject en tijdens de coronacrisis, zeven circulaire bio-based matrassen en drie circulaire boxsprings. “Wij denken vanaf de basis na over de impact van onze matrassen en boxsprings. En bieden een gesloten kringloop voor onze matrassen. Wij ondersteunen ecosystemen, bieden een comfortabele nachtrust vrij van schadelijke stoffen en kunnen waardevolle natuurlijke materialen hergebruiken. In het GO!-NH Growth traject zullen wij, in consortium met het bedrijf Luthier Hendriks, ons richten op nóg meer impact. De reguliere, vervuilende beddenindustrie handelt pas in de afvalfase. Terwijl bij de oliedelving voor deze chemische matrassen ecosystemen worden vernietigd. De vervuiling is desastreus voor de aarde, en mensen weten vaak niet dat deze matrassen giftige stoffen uitwasemen. Dit móet veranderen. En het kán”, zegt Marjolein Vaders, eigenaar van Bedaffair.

Over GO!-NH Growth
GO!-NH Growth is een nieuw programma voor startups en MKB-bedrijven die zich in een verdere fase bevinden. Er zijn in totaal 9 bedrijven geselecteerd. Het traject van drie maanden richt zicht op klaarmaken voor groei. Met trainingen, tools en professionele coaching door experts gaan bedrijven aan de slag met herhaalbaarheid en schaalbaarheid van hun product/service, businessmodel, team, infrastructuur, verkoop en organisatie. GO!-NH is een samenwerking tussen de provincie Noord-Holland, Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Meer informatie:
Bedaffair
www.bedaffair.nl 

Publicatiedatum: