Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Na zes jaar onderzoek dreigt eerste strafrechtelijke vervolging directielid Steinhoff

Na zes jaar van strafrechtelijk onderzoek door de officier van justitie in Duitsland, staat de in ongenade gevallen voormalig CEO Markus Jooste van Steinhof op het punt om zijn eerste strafrechtelijke aanklacht te krijgen. Dat is exact drie jaar en drie maanden nadat de aandelenkoers van Steinhoff instortte, na de onthulling van de boekhoudfraude. Dat meldt Moneyweb.com. 

Conforama is Europa's op één na grootste winkelketen voor woninginrichting met meer dan 200 winkels in Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Portugal, Luxemburg, Italië en Kroatië. In 2011 werd het overgenomen door het Zuid-Afrikaanse bedrijf Steinhoff International. Foto Denis Linine | Dreamstime.com

Hoewel de rechtszaak met open armen zal worden verwelkomd door de aandeelhouders van Steinhoff, hebben juridische experts niet veel hoop op eventuele overwinningen door openbare aanklagers. 

Jooste woont in Zuid-Afrika. Zijn uitlevering gaat gezien zijn staat van dienst mogelijk drie tot vijf jaar duren.

Het parket dient overigens aanklachten in tegen drie mensen van binnen de Steinhoff Group en nog een andere persoon. Wie dat allemaal zijn, wordt nog bekend gemaakt.

Als ze schuldig worden bevonden aan balansmanipulatie, kunnen de drie personen een maximumstraf van drie jaar gevangenisstraf krijgen.

Lees hier het complete artikel.

Op 18 februari jl. verscheen op Wonen360 het artikel 'Uitstel betaling meubelwarenhuis Steinhoff'.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven