Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beltrami lanceert tegeltrends voor 2021

Wie een beetje thuis is in de wereld van kleuren en materialen, weet dat interieurtrends veelal ontstaan als antwoord op sociologische fenomenen. Een interessant gegeven. Vooral wanneer je denkt aan de huidige tendensen: de aarde die steeds meer haar aandacht opeist, de gejaagdheid van het digitale bestaan, enzovoort.



Het maakt dat de roep naar natuurlijke, duurzame en recycleerbare producten steeds luider gaat klinken, en het doet verlangen naar kleuren in zachte aardetinten die ons aanzetten tot rust en onthaasting. Beltrami is als Brachot Family Member niet langer aan haar proefstuk toe, en wist als antwoord op deze uitdagingen de tegeltrends voor binnen en buiten samen te stellen. 

"Waar het hele eco-gebeuren enkele jaren geleden nog een hippe trend was, spreken we vandaag van een norm. We kopen bewuster en duurzamer dan ooit tevoren. Kijken we naar de diverse mogelijkheden in vloer- en wandbekleding, dan prijkt natuursteen bovenaan het lijstje als meest duurzame leerling van de klas, om deze redenen:

- Natuursteen is 100% een natuurproduct, gevormd door een natuurlijk proces van miljoenen jaren. Van CO²-vorming is nauwelijks tot geen sprake, in tegenstelling tot andere materialen.
- Natuursteen wordt gekenmerkt door een bijzonder lange levensduur. De piramides uit het Oude Egypte en de vele kastelen en kathedralen uit de oudheid bewijzen dit elke dag opnieuw. Zijn er toch sporen van slijtage, dan volstaat het je natuursteentegels op te schuren voor een gloednieuw resultaat.
- Tegels, vensterbanken, kasseien,… natuursteen bevat geen schadelijke stoffen en is 100% recycleerbaar. Ook de randproducten bij de ontginning van de blokken worden gebruikt, onder meer als basismateriaal voor bestratingsprojecten of voor de productie van bijvoorbeeld composiet.
- Een duurzaam materiaal vraagt een duurzame aanpak: Brachot, waar Beltrami als Family Member toe behoort, is stichtend lid van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Initiatief Trustone. Dit pleit voor een verantwoorde productie en inkoop van natuursteen."

Waaltjes
Als antwoord op de trend waarbij we gefabriceerde materialen of maakproducten liever vervangen door ecologische materialen zoals hout of steen, introduceerde Beltrami eerder al de speelse Waaltjes in de Ierse Blauwe Hardsteen Kilkenny Limestone. Deze langwerpige, smalle tegeltjes in 24x8x5 cm bleken een schot in de roos en een waardig alternatief voor de grote vraag naar klei- en betonklinkers voor het terras, de oprit of tuinpaden.



"Wanneer we spreken over duurzaamheid als norm, hebben we het niet alleen over kiezen voor ecologisch verantwoorde materialen. Duurzaamheid gaat ook over de luxe van echte en innige vriendschappen, en het beleven van ‘duurzame’ momenten samen. Het coronajaar 2020 deed ons hierbij stilstaan, letterlijk. De eigen tuin werd de voorbije zomer door velen dan ook omgetoverd in een waar zwemparadijs en dat zullen we bij Beltrami geweten hebben. De vraag naar zwembadboorden explodeerde en deed de productie op volle toeren draaien. Dit resulteerde tot de introductie van een nieuw type zwembadboord  in diverse populaire materialen als Black I extra, Pepperino Dark en in het nieuwe Ming Black."

Meer informatie:
Beltrami
www.beltrami.be 

Publicatiedatum: