Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Nu al een wachtrij van meer dan 1500'

Autonome tuin robot na vier jaar ontwikkeling gelanceerd

In vergelijking met de 25 jaar oude technologie van de klassieke maairobot is Toadi een hoogstaand staaltje technologie. Toadi is een autonome werker robot die overdag je gras maait en tijdens de nacht je eigendom bewaakt. De robot navigeert zelfstandig door de tuin met behulp van een camera en intelligente software, te vergelijken met de Tesla autopilot.



Na vier jaar ontwikkeling is Toadi klaar en bereidt het Belgische bedrijf zich voor om de maairobot half maart officieel te lanceren. Sedeert twee jaar rijden er meer dan 500 beta-toestellen rond bij early adopter klanten. Dankzij deze beta-toestellen hebben de makers de kinderziektes eruit kunnen halen en hun toestel op punt kunnen zetten.

"Een perimeterkabel breekt vaak, het kost veel meer om je perimeterkabel te onderhouden dan om je robot te onderhouden", voegt Wesley Lorrez, oprichter en CEO, er aan toe. Niet enkel heeft Toadi een innovatieve robot ontworpen, ze hebben tevens een interessant productieproces op poten gezet.

In elk land waar Toadi verkocht wordt, wordt deze lokaal geproduceerd met duurzame grondstoffen. Meer specifiek worden er momenteel Toadi Ateliers, zo worden de lokale productie centra genaamd, opgezet in België, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Noord-Amerika. Er zijn gesprekken met tientallen geïnteresseerde partners om nieuwe Toadi Ateliers op te zetten.

En dat blijkt meer dan nodig, momenteel is er een wachtlijst van meer dan 1500 klanten, waardoor er een levertermijn van vier maanden is. Toadi wenst deze wachttijd in te korten door meer en meer Toadi Ateliers te openen, lokaal, dicht bij hun klanten. Door de huidige wachtlijst, in combinatie met het nieuwe maaiseizoen doet Toadi er alles aan om snel te schakelen om hun productiecapaciteit uit te breiden.

Dit zal welgekomen zijn, want op 16 maart lanceert Toadi de eerste officiële versie via een online event dat live uitgezonden wordt en wellicht ook achteraf te bekijken zal zijn. Via de site zijn de reeds gekende functionaliteiten te lezen, zoals meerdere zones en in rechte lijnen maaien. Daarnaast hebben we vernomen dat er op het live event nieuwe functionaliteiten aangekondigd zullen worden die tot op vandaag nog niet gekend zijn. De geruchten spreken ondermeer over ongeziene wielmotoren en een baanbrekend maaisysteem.

Meer informatie:
Toadi
www.toadi.com 

Publicatiedatum: