Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moooi introduceert collectie tuinmeubelen die voelt als een verlenging van de huiskamer

Moooi introduceert Barani, een collectie tuinmeubelen ontworpen door de Italiaanse designer Valerio Sommella. Barani is zowel praktisch als decoratief waardoor uw buitenruimte aan zal voelen als een verlengstuk van uw huis.

De collectie bestaat uit stoelen, tafels en kussens in drie verschillende kleuren: ‘charcoal’, ‘scarlet’ en ‘oyster’. De Barani-collectie is weerbestendig en kan het hele jaar door buiten blijven staan. Barani is uw  ‘outdoor’ woon- en eetkamer, voor een kop koffie in de ochtendzon of een etentje met vrienden ’s avonds laat. Breng die lange zomerdagen buiten door met de Barani-collectie tuinmeubelen.

“De toevoeging van de Barani-familie aan onze collectie voelt natuurlijk vanwege de authentieke charme die zij uitstraalt en de manier waarop zij nostalgische herinneringen aan de zomers van weleer oproept.  De wereld van Moooi blijft zich ontwikkelen en we beheren onze collectie met de grootste zorg. Het was voor de hand liggend om onze collectie uit te breiden met buitenmeubelen en met Barani viel alles op zijn plaats. We wachtten tot het juiste ontwerp voorbij kwam en we zijn erg blij dat we dit nu gevonden hebben.” – Christie Wright, art director bij Moooi.

Barani laat binnen- en buitenruimten naadloos in elkaar overgaan. De Barani-collectie wordt gekenmerkt door gebogen lijnen, waarbij de nadruk op de essentie ligt zonder dat het ontwerp te minimalistisch is. Een tuinmeubelcollectie met een modern en slim design dat geïnspireerd is op de kracht van nostalgie. De Barani-collectie omvat een lounge-en een bistroset, bestaande uit weerbestendige eetkamerstoelen, loungestoelen, een lage tafel, een bistrotafel en waterafstotende kussens. Alle items zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Barani past bij ieder interieur en dankzij haar ingetogen ontwerp overweldigt zij nooit. Barani is ook ideaal voor buitenterrassen bij restaurants en hotels. Creëer een naadloze overgang tussen uw binnen- en buitenruimten met de Barani-tuinmeubelen van ontwerper Valerio Sommella.

Geïnspireerd op jeugdherinneringen
Valerio Sommella liet zich voor deze collectie tuinmeubelen inspireren door nostalgische herinneringen, zoals het maken van salto’s en tikkertje spelen in de tuin op hoogzomerse dagen. Een zonovergoten terras met elegante metalen meubelen, stoelen met ronde vormen en tafels met gebogen poten.

Geïnspireerd door deze beelden, zette hij de eerste schetsen op papier van wat uiteindelijk de Barani-collectie zou worden. Hierna liet hij zich voor het verdere ontwerp leiden door het bestuderen van metalen terrasmeubilair.

Een technische ‘salto’ van essentiële rondingen
Geen enkele lijn in de ontwerpen is uitsluitend decoratief. Zo wordt het onderstel van de Barani-stoelen gevormd door twee boogvormige lijnen die de het ontwerp meer stabiliteit geven. Valerio Sommella wilde een fraaie stoel ontwerpen die in het oog zou springen zonder te prominent aanwezig te zijn.

Barani wordt gekenmerkt door gebogen lijnen, die luchtig en speels zijn en waarachter een verhaal schuilgaat. Een verhaal waaruit de oplettende kijker op kan maken dat iedere lijn van de stoel zowel decoratief als functioneel is. Het uiteindelijke ontwerp is dit ook, waarbij met name de verfijnde rondingen aan weerszijden van de stoel de aandacht trekken. Wanneer men er goed naar kijkt, zal men zien dat deze ronding lijkt op een salto, de ‘Barani-flip’ om precies te zijn.

“Tijdens het ontwerpen van Barani wilde ik visuele lichtheid combineren met een nieuwe structurele benadering, waarbij ik het product terugbracht tot twee verbonden gebogen elementen. Een technische oplossing wordt zo een driedimensionale ‘krabbel’, of zoals ik altijd zeg ‘Ik loste dit project op met een technische salto,” Valerio Sommella, ontwerper van de Barani-tuinmeubelfamilie.

Over Valerio Sommella
Valerio Sommella is een Italiaanse industrieel ontwerper. Hij werkte gedurende de eerste jaren van zijn carrière afwisselend in Milaan en Amsterdam, tot hij in 2009  Valerio Sommella Design Studio oprichtte. Hij grijpt ieder project aan als kans om zijn designideeën te uiten, die bestaan uit het doorgronden van de taal van objecten door middel van onderzoek. Sommella beschouwt de producten die hij ontwerpt niet als hoofdstukken uit hetzelfde boek maar als een collectie korte verhalen, met elk een eigen plot, karakters en einde maar die onderling verbonden zijn door dezelfde schrijfstijl.

Barani wordt geleverd met The Button
Barani wordt geleverd met The Button, het digitale authenticiteitsbewijs van Moooi. The Button is een persoonlijk garantie waarvan ieder Moooi-meubel- of lampontwerp van vergezeld gaat. De geïntegreerde NFC-technologie van The Button maakt namaken onmogelijk en dient als bewijs van echtheid. Door de aankoop op uw eigen naam te registreren, stelt u uw investering en bijbehorende garantietermijn veilig.

Over Moooi
Al 20 jaar lang inspireert en verleidt Moooi de wereld met sprankelende en innovatieve ontwerpen. Het bedrijf werd in 2001 opgericht en wordt momenteel geleid door Marcel Wanders en Robin Bevers. Moooi dankt haar naam aan het Nederlandse woord ‘mooi’. De extra ‘o’ staat voor de extra waarde in termen van schoonheid en uniciteit. Moooi vertelt ontwerpers niet wat zij moeten doen maar luistert naar wat ontwerpers willen maken en probeert hun dromen te verwezenlijken. Eclectisch en altijd op het randje van de commerciële realiteit om gespreksstukken te creëren.

Moooi blijft werken aan het realiseren van ‘designdromen’. De totstandkoming van een tuinmeubelcollectie die zowel fraai als functioneel is, is niet de eerste samenwerking van Valerio Sommella met Moooi.

www.moooi.com 

Publicatiedatum: