Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cassina: De terugkeer van Ico Parisi

Een prominent figuur uit de Italiaanse designwereld, Domenico (Ico) Parisi maakt zijn terugkeer in de Cassina-catalogus met een meubelcollectie, bestaande uit ontwerpen die al eens door het bedrijf op de markt werden gebracht en modellen die niet eerder in serie werden vervaardigd. 

Door samen te werken met Ico Parisi Design Archives heeft Cassina de oorspronkelijke documenten, prototypen en bestaande modellen bestudeerd om deze ambachtelijk vervaardigde vijftiger jaren meubelen opnieuw in productie te kunnen nemen, met behoud van het karakter van de originele ontwerpen. Als bewijs van authenticiteit draagt de gehele collectie het logo en de signatuur van Ico Parisi, evenals een serienummer dat correspondeert met de identiteitscertificaat dat bij ieder stuk wordt verstrekt. 

De elegante 875-fauteuil werd in 1960 door Ico Parisi voor Cassina ontworpen en valt op dankzij zijn ongebruikelijke boogvormige onderstel en comfortabele ruime zitting.

Deze praktische stoel is eclectisch, vernieuwend, past in iedere omgeving, van de woon- tot de eetkamer, en leent zich bij uitstek voor het creëren van een knusse sfeer in kleine ruimten.

Eettafel Olimpino werd in 1955 oorspronkelijk ontworpen voor een villa in de buurt van Como. Het Cassina Research and Development Centre heeft het oorspronkelijke ontwerp tot in detail bestudeerd om het voor het eerst in serie te kunnen produceren.

Het rechthoekige, monolithische blad van deze tafel wordt gedragen door een  slanke metalen buizenstructuur. De unieke uitstraling van deze tafel wordt verder benadrukt door de elegante pijlvormige houten voeten die fraai contrasteren met de metalen poten en dwarsbalk. De vakkundig ontworpen Olimpino-tafel heeft een krachtige uitstraling waardoor hij zeer herkenbaar is.

De massief houten PA’ 1947 wandtafel werd in 1947 ontworpen en in talloze projecten gebruikt, waaronder in Ico Parisi’s eigen woning. De onderdelen komen op vloeiende wijze samen in dit elegante ontwerp. Deze verfijnde wandtafel onderscheidt zich met name door zijn opvallende massief houten Y-vormige poten, een fraai staaltje van Cassina’s expertise als meubelmaker. De naam van deze tafel is een eerbetoon aan Parisi’s bijnaam PA’, de eerste letters van zijn achternaam met een apostrof,  een verkorting van het woord ‘papa’, als verwijzing naar zijn toonaangevende rol in de moderne designbeweging in de stad Como.

www.cassina.com 

Publicatiedatum: