Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vijf tips voor het plaatsen van kunststof kozijnen

Je hebt de knoop doorgehakt, je gaat voor kunststof kozijnen! Maar dan komen er alweer nieuwe vragen op je pad, want welke kleur wil je? Welk type glas wil je in je kunststof kozijnen laten plaatsen? Hoe moeten de ramen opengaan? Allerlei vraagstukken dus, hier vijf handige tips:1.      De kleur en de indeling van de kozijnen

De belangrijkste keuze voor de aanblik van je kunststof kozijnen is de kleur en de indeling van de ruiten. Kunststof kozijnen zijn in nagenoeg alle kleuren verkrijgbaar, zelfs met een houtlook! Dus als je de uitstraling van houten kozijnen nog steeds het mooiste vindt, ga dan voor deze look, want die is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Ook met de indeling van de ruiten kun je spelen. Glaslatten kunnen de ruiten zo indelen dat het op de raampartijen van vroeger lijkt.

2.      Type glas
Er zijn allerlei soorten glas, denk aan enkel glas, dubbel glas, triple glas of HR glas. HR++ glas is net zo duur als dubbel glas maar heeft een vele hogere isolatiewaarde. Daardoor ervaar je binnen niet alleen meer wooncomfort en minder tocht, maar bespaar je ook nog eens op je energiekosten. Meerdere vliegen in één klap dus!

3.      Type raam
Het type raam bepaalt hoe het opengaat. Vind je bijvoorbeeld een draai-/kiepraam handig, een uitzetraam of een valraam? Een draai-/kiepraam kan zowel draaien als kiepen. Het is daardoor gemakkelijk schoon te maken. Een uitzetraam en een valraam zijn iets veiliger, omdat deze ramen niet helemaal open kunnen. Of wil je niet overal hetzelfde? Denk hier goed over na, want je zult er veel profijt van hebben.

4.      Zonwering
Nu je toch aan de slag gaat met je ramen en kozijnen, kun je ook meteen nadenken over zonwering. Wist je dat er zelfs zonwering tussen het glas bestaat? Eenvoudig te bedienen zonder dat je het ooit hoeft te reinigen en zonder dat het kapot kan gaan.

5.      Subsidie
Het is altijd interessant om te kijken of je mogelijk recht hebt op subsidie als je kunststof kozijnen laat plaatsen in combinatie met hoogrendementsglas. In 2021 kun je met de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie (ISDE) subsidie ontvangen als je als eigenaar van een koopwoning minstens twee isolatiemaatregelen neemt.

Laat je goed informeren, doe onderweg of online inspiratie op en geniet binnenkort al van jouw nieuwe kunststof kozijnen. Duurzaam, onderhoudsarm en beter isolerend!


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven