Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Creëer sfeer in huis met de juiste raambekleding

Ben jij een echte sfeermaker?

Een huis kun je helemaal opleuken met allerlei accessoires maar een belangrijke factor voor meer sfeer in huis is toch wel mooie raamdecoratie en/of gordijnen. Er valt heel veel te kiezen wat dit betreft. Het belangrijkste is wel jezelf vooraf de vraag te stellen waarvoor ze bedoeld zijn? Dit kan dus wel een zoektocht worden.

Ben je vooral op privacy gesteld, wil je enkel het licht filteren of wil je juist graag licht binnen laten vallen en toch niet helemaal in de kijker zitten? In dat geval is vitrage een mooi voorbeeld. Deze worden gemaakt van een dunne transparante stof, wat vooral toegepast wordt als siergordijn met minimale privacy. Maar dan bestaat er ook nog iets moois als inbetween gordijnen, ook wel inbetweens genoemd. Deze gordijnen zijn erg prettig in de woonkamer, omdat je dan nog wel naar buiten kan kijken maar een voorbijganger niet naar binnen. Wel is het zo dat deze gordijnen wel doorschijnen wanneer je ’s avonds het licht aan hebt. Je zou er dan voor kunnen kiezen de inbetween gordijnen te combineren met bijvoorbeeld stijlvolle gordijnen van een dikkere stof, een mooi rolgordijn of sfeervolle jaloezieën/Blinds met een warme uitstraling. 


Foto: De Woonspecialist.

Wat zijn eigenlijk inbetweens?
Inbetweens zijn semi-transparante gordijnen, je kan nog wel naar buiten kijken en tegelijkertijd toch een beetje afsluiten. Ze zitten eigenlijk tussen overgordijnen en vitrage in waar ze de naam inbetween feitelijk aan hebben te danken. Inbetween gordijnen brengen veel sfeer in huis, zowel open als dicht. Zo kan je ook overdag het gordijn dichttrekken voor wat meer privacy of zon tegenhouden, zonder dat je het contact met buiten verliest. Een heel veelzijdig gordijn gewoon, passend in zowel een modern als klassiek interieur. Om die redenen vervangen ze dan ook weleens vitrage met een overgordijn. Twee vliegen in één klap, wat wil je nog meer. Bovendien zijn veel soorten stoffen geschikt voor inbetween gordijnen. Met/zonder dessins, veel kleurvariaties, zonwerend vermogen en mate van transparantie. Een alleskunner.

Houd warmte buiten
Niet alleen raamdecoratie en gordijnen zijn ervoor om te zorgen voor een goede balans tussen licht, donker, warmte en een verkoelende werking maar ook zonwering voor buiten. Je denkt er eigenlijk pas aan wanneer de warme zomerdagen aan zijn gebroken en geconfronteerd wordt met felle zonnestralenstralen. We houden wel van een zomers klimaat maar houden toch liever de warmte buitenshuis. Het echt de moeite waard om al vroeg je gedachten hierover te laten gaan. Buitenzonwering is een ideale oplossing voor het brengen van verkoeling, om zo aan de warmte te ontsnappen. Maar het kan net zo goed ook een mooi knikarmscherm, markiezen, screens of terrasoverkapping zijn. Daarentegen houden rolluiken absoluut de kou van buiten tegen bij winterse temperaturen.  Steeds vaker zonwering als energiebesparend product gezien wat ook weer meer wooncomfort op gaat leveren. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven