Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interface komt met maandelijkse podcast: design met oog voor het klimaat

Duurzaam vloerenbedrijf Interface krijgt een eigen podcastserie. ‘Design met oog voor het klimaat’, gepresenteerd door duurzaamheidsmanager Noord Europa Janneke Leenaars, geeft inspiratie en inzicht in hoe architecten en designers, de vastgoedsector, overheden en eindgebruikers kunnen bijdragen aan het realiseren van het Parijsakkoord. In de schijnwerpers staat de blinde vlek ‘Embodied Carbon’, de CO2-reis van producten en materialen. Welke C02-neutrale of zelfs C02-negatieve producten en (bouw)materialen zijn er? En hoe kunnen deze producten eraan bijdragen dat de gebouwde omgeving onderdeel wordt van de oplossing?



‘Al meer dan 25 jaar laten we als Interface zien dat je de C02-voetafdruk van producten significant kan verlagen en zijn we op weg naar C02-negatieve producten. Met onze Climate Take Back™ missie willen we de opwarming van de aarde omkeren. Daarbij weten we als geen ander hoe belangrijk het is om samen te werken en elkaar te inspireren', aldus Leenaars.

Ze vervolgt: 'De gebouwde omgeving heeft nu een hoge C02-voetafdruk en moet en kan onderdeel van de oplossing worden. In deze podcastserie spreek ik allerlei inspirerende gasten die ons meenemen in veelbelovende trends en oplossingen waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen. Want er gebeurt al ontzettend veel moois. Het is nu aan ons allemaal om een echte omslag te realiseren door deze oplossingen de norm te maken en toe te passen. Hopelijk draagt deze podcastserie bij aan de benodigde transitie.'

Positieve benadering van het klimaatprobleem
In de eerste aflevering spreekt Leenaars met Sven Jense, oprichter en directeur van Climate Cleanup. Het is Jense’s missie en passie om met concrete pioneer projecten te laten zien hoe het verdubbelen van de natuur (‘Double Nature’) de klimaatcrisis kan keren. In de aflevering bespreken ze het belang van groen in steden en welke oplossingen voor de gebouwde omgeving het verschil kunnen maken, evenals inzichten van klimaatpsycholoog Per Espener en wat we kunnen doen om oplossingen ‘mainstream’ te laten worden. 

De eerste aflevering van de podcast is hier te beluisteren, en via alle grote podcast apps. Er verschijnen maandelijkse afleveringen met spraakmakende duurzaamheidsexperts gedurende 2021. Lees meer over de podcastreeks op blog.interface.com.

Over Interface
Interface Inc. is een internationale vloerenfabrikant, gespecialiseerd in CO2-neutrale tapijttegels en veerkrachtige vloeren, waaronder luxe vinyltegels (LVT) en nora rubber vloeren. Al meer dan 25 jaar heeft het bedrijf de missie om de CO2-voetafdruk van hun vloerproducten te verlagen. Alle vloeren van Interface zijn CO2-neutraal over de gehele levenscyclus via het Carbon Neutral Flooring Programma. Het bedrijf heeft de ambitie om klimaatpositief te zijn in 2040. Interface helpt klanten om ruimtes te creëren die welzijn, productiviteit en creativiteit ondersteunen. De Climate Take Back missie van het bedrijf zet zich in voor het verduurzamen en herstellen van de planeet.

Meer informatie:
Interface
www.interface.com 

Publicatiedatum: