Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Work Life Spaces geeft New Delphi nieuw ontwerp

'In het nieuwe normaal zijn er meer vergaderruimtes dan werkplekken nodig'

“Eindelijk mogen we het vertellen", begint Sabine van der Ham die voor een bijzonder project met haar ontwerpbureau SVDH DESIGN samenwerkt met Work Life Spaces. Voor het kantoorpand New Delphi heeft de eigenaar van het gebouw Capricorn Capital Group uit Utrecht de opdracht gegeven aan Work Life Spaces om het interieur te ontwerpen en te realiseren voor de huurder, Fujitsu Technology Solutions B.V. "Het gaat om een deel van het pand van circa 10.000 vierkante meter waar wij de mogelijkheden van mochten presenteren."



Met een team van verschillende disciplines hebben we een mooi ontwerp kunnen ontwikkelen voor zowel het gebouw als het interieur. Sabine van der Ham heeft samen met Arno Timmermans en Arno Bon de eerste ideeën en mogelijkheden voor de vormgeving van het gebouw en het interieur van het gebouw mogen weergeven in brochures.

"Fujitsu Technology Solutions B.V. is de eerste huurder van het kantoorpand. Voor de specifieke werkzaamheden van Fujitsu hebben we samen unieke werkwerelden die passen bij de specifieke bedrijfscultuur bedacht en gecreëerd. Inmiddels zijn we druk bezig met de uitvoering van het ontwerp en bedienen we onze opdrachtgever daarmee met een design en build aanpak. Wie onder huidige omstandigheden een kantoor in wilt richten komt nogal voor een uitdaging te staan. Sabine en Arno streven er na met een goed luisterend oor en ook de ervaring van CoronaKantoorScan.nl, daarin mee te nemen om zo de ruimte optimaal te ontwerpen en in te richten. Hierbij is ook de installatie management van belang. Voor dit onderdeel is Ron Hartog aangehaakt voor niet alleen de gebouw installaties, maar ook voor specifieke installatie wensen van Fujitsu."



In het nieuwe kantoor van Fujitsu Technology Solutions B.V. wordt de vergadertafel doorgetrokken naar de thuiswerkplek. "Als er een vergadering is met acht personen kan het zomaar zijn dat de helft vanuit huis werkt. In de vergaderruimtes is hier dan ook rekening mee gehouden om zo de vergadertafel door te trekken naar huis." Op deze manier hoeft niet iedereen meer fysiek aanwezig te zijn en kan er ook (deels) digitaal overleg plaatsvinden vanaf thuis.

Post Corona werken
Om op een begrijpelijke wijze samen stappen te zetten naar een veilige, gezonde werk- en leefruimte en weer terug te gaan naar kantoor. "Met CoronaKantoorScan.nl  ga je snel en eenvoudig weer aan het werk. Het bedrijfsleven heeft hier zeker oren naar. Veel bedrijven stellen ook in de toekomst thuiswerkdagen in als normaal. Daarom zijn er in het nieuwe kantoor van Fujitsu in verhouding meer vergaderruimtes en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten zoals een echt clubhuis."



Work Life Spaces
"Work Life Spaces is de design en build partij met een duurzaam karakter. Bij een eerste opname wordt er gekeken wat er, in overleg met de opdrachtgever, hergebruikt kan worden voor het nieuwe kantoor. Work Life Spaces ziet dat verduurzaming geen afbreuk doet aan gemak, comfort, esthetiek of investeringen, maar dat duurzaamheid hier juist aan bijdraagt."

SVDH DESIGN
SVDH DESIGN werd in 2011 gelanceerd door interieurontwerpster Sabine van der Ham. Haar visie op product en interieur ontwerp is vernieuwend en innovatief. Zij is gespecialiseerd in het ontwerpen van kantoor, restaurant, hotel en product design. Van een schetsvoorstel tot technische tekening en lichtplan tot een 3D visualisatie.
Tevens is SVDH DESIGN gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van bijzondere verlichtingsarmaturen. Verlichting speelt een belangrijke rol binnen het interieur voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Het materiaalgebruik van de verschillende verlichting objecten staan centraal in het hele ontwerp.

Fujitsu Technology Solutions B.V.
"Fujitsu is een Japans informatie- en communicatietechnologie (ICT) bedrijf met een volledig aanbod van technologische producten, oplossingen en diensten. Ongeveer 130.000 Fujitsu medewerkers bieden ondersteuning aan klanten in meer dan 100 landen. We gebruiken onze ervaring en de kracht van ICT om de toekomst van de samenleving te vormen samen met onze klanten. Fujitsu Limited (TXE: 6702) rapporteerde geconsolideerde inkomsten van 3,9 triljoen yen (US$ 35 miljard) voor het fiscaal jaar dat eindigde op 31 maart 2020."



Meer informatie:
SVDH DESIGN
www.svdhdesign.com

Work Life Spaces
www.worklifespaces.nl

RMD Installatiemanagement 
www.rdminstallatiemanagement.nl  

Capricorn Capital Group
www.capricorncapital.nl 

Fujitsu Technology Solutions B.V.
www.fujitsu.com