Aqualisa maakt begin met verovering van de internationale markt

'Elektronische mengkraantechnologie bestaat 20 jaar, maar België en Nederland zijn er nu pas klaar voor'

"De introductie van de nieuwe Aqualisa Smart Quartz Collectie in de Benelux toont aan dat Aqualisa op het gebied van innovatieve douchetechnologie absoluut vooroploopt in Europa", stelt woordvoerder Rik Vos. Volgens de pr-man van Aqualisa International is de badkamer hard op weg een integraal onderdeel te worden van het 'smart home' van vandaag de dag. "Met de lancering van deze nieuwe collectie tilt Aqualisa haar filosie Een geweldige dag start met een geweldige douche naar een nóg hoger level."

Aqualisa realiseert dit door middel van een intelligente technologie die niet alleen uitzonderlijke controle en gebruiksgemak mogelijk maakt, maar ook naar eigen zeggen ongeëvenaard is op het gebied van betrouwbaarheid en installatiegemak. "De nieuwe Aqualisa Smart Quartz Collectie is een mengkraancollectie ontwikkeld door en voor installateurs. Denk daarbij onder andere aan duurzaam watergebruik, een prachtig uiterlijk en een onovertroffen niveau van personalisatie en gemak. Deze 'badparels' vormen het paradepaardje in de slimme woningen van vandaag", stelt Vos.Duurzaam watergebruik

"Meten is weten", gaat hij verder. "Het revolutionaire aspect bij de slimme mengkraan is het elektronische mechanisme die binnen een perimeter van 10m kan geïnstalleerd worden. Met functies zoals E-Ecomode, Self Cleaning en timerfunctie draagt deze slimme kraan zeker zijn steentje bij aan een duurzamere badkamer. Bovendien past hij nagenoeg in elke badkamer door zijn diverse uitvoeringen. Zo heeft deze slimme mengkraan een geheugen voor meerdere profielen, wat ideaal is voor onder andere grote gezinnen. Ieder gezinslid kan een eigen doucheprofiel aanmaken. Hierdoor is het mogelijk om voor je puberende kinderen de maximale douchetijd in te stellen, zodat ze nooit te lang douchen."

Voor kleine kinderen is het mogelijk de maximale temperatuur in te stellen, waardoor voorkomen kan worden dat het water te heet wordt. "Of als je een oogje in het zeil wilt houden van je ouderen kan je ook toegang vragen in hun thuisomgeving om badgebruik te controleren. Het systeem stopt ook zelf na een bepaalde tijd als extra veiligheidsfunctie. Ten slotte is het mogelijk per persoon te bekijken wat de kosten zijn van elke douchebeurt. Daarmee maakt Aqualisa bewust en duurzaam watergebruik mogelijk."

Gebruiksgemak
De elektronische mengkraan bevat de nieuwste connectiviteitsfuncties zoals Wi-Fi, App en spraakbesturing. De Aqualisa Quartz Collection is tevens ook de eerste op de markt met stemactivatie. "Connecteer dus je badkamer met andere slimme toestellen in huis zoals de slimme speakers als Amazon Alexa en Google Nest", geeft Vos aan.

Spraakbediening
"Hey Google, zet mijn douche aan" zal snel een vertrouwd commando worden in woningen met een nieuwe Aqualisa Smart Quartz Collectie Douche", zegt Aqualisa Head of International Development, Zoe Nguyen. "Deze innoverende stap is slechts een nieuwe stap in onze mindset om telkens met vernieuwende technologieën te komen. Elektronische mengkraantechnologie bestaat al sinds 2001, wij waren de eerste fabrikant die hiermee op de markt zijn gekomen en wij denken dat landen zoals België en Nederland er nu klaar voor zijn. Zeker omdat woningen kleiner worden gebouwd en alles slimmer zal worden", voegt Nguyen eraan toe. Installeren 

"Het gemak van de installatie van een elektronische mengkraan is voor installateurs een ware revolutionaire techniek", gaat Vos verder. "Het thermostatische gedeelte wordt letterlijk en figuurlijk weggetrokken vanuit de douche- of bad-omgeving en in de plaats komt er enkel een bediening. De controller staat in verbinding met een datakabel die aangesloten is op de SmartValve. Deze SmartValve, het effectieve brein, kan tot wel 10 meter van de doucheruimte geplaatst worden. Tevens is het mogelijk de SmartValve te integreren in het plafond, onder het bad of in een kast, waardoor de installatie zeer eenvoudig toepasbaar is in elke situatie. De SmartValve ontvangt koud en warm water. In tegenstelling tot een klassiek thermostatisch ventiel, mengt het ventiel van de SmartValve het water elektronisch en gaat er slechts 1 leiding naar de hand- of regendouche. Indien er meerdere uitgangen zijn, is er een omsteller beschikbaar. Dit betekent een enorme kostenverlaging in accessoires en tevens installatie uren.
De SmartValve is door en voor de professionals ontwikkeld en dat zie je aan allerlei andere punten die het installeren eenvoudiger maakt. Diepte in de wand is niet meer nodig voor een inbouwmodel met een elektronische mengkraan en met de omsteller heb je een schakelfunctie waarbij je de hand- en regendouche eenvoudig kan omleiden zonder de leidingen aan te passen."

Gevestigde naam 

Sinds 1977 ontwikkeld Aqualisa al innovatief kraanwerk op de Engelse markt. Het succes van Aqualisa begon met de introductie van de revolutionaire bimetalen, thermostatisch geregelde mengkraan. "Deze maakte stabiele temperaturen tijdens het baden of douchen mogelijk. Het behalen van de eerste successen inspireerde tot verdere innovatie. Onder het motto 'Innovatie leiden door het te doen' werd door middel van veel R&D 's werelds allereerste mengkraan met elektronica uitgevonden. Het lanceren van deze elektronische mengkraan in 2001 leverde Aqualisa talrijke nationale en internationale prijzen op, waaronder de befaamde Red Dot Design award."

Met jarenlange ervaring als marktleider in het Verenigd Koninkrijk is Aqualisa nu ook begonnen met het internationaliseren van haar bedrijfsactiviteiten. "Daarmee is een begin gemaakt aan de verovering van de internationale markt. Met een ruim assortiment spreekt Aqualisa ook internationaal gezien een ruime doelgroep aan."

Meer informatie:
Sanimex Design B.V.
(groothandel voor Nederland voor dit merk)
Noordland 1
4451 RP  Heinkenszand
+31 (0)118 – 236044
info@sanimexdesign.com 
www.sanimexdesign.com 

Meer informatie
Aqualisa
www.aqualisa.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven