Orderbinnenkomst meubelfabrikanten droogt volledig op

Valt vanavond het verlossende woord?

Het wordt vanavond (dinsdag 23 februari) een van de meest spannende avonden voor ondernemend Nederland. Hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge meer te vertellen dan dat alleen de middelbare scholen deels open mogen en dat de kappers weer aan de slag kunnen?

Het gonst al dagen van de geruchten. 'Mogelijk mogen vanaf volgende week winkels weer open op afspraak', meldt Omroep Brabant. 'Een zege voor meubel-, keuken- en badkamerzaken, want click en collect werkt in deze sector helemaal niet', weet ook de radio- en televisieomroep. 'De situatie voor de woonwinkels is nijpend, alleen het naar de mensen toegaan zorgt nog voor een klein beetje omzet. En ook voor de fabrikanten van de meubels begint de tijd te dringen, als de winkels nu niet open gaan dreigen fabrieken stil te vallen.'

Redacteur Noël van Hooft deed een rondje meubelbedrijven en sprak daarbij verschillende ondernemers. De Mandemakers Groep staat te springen om weer klanten te ontvangen. De IKEA twijfelt echter of het op afspraak opengaan wel een realistische optie is. Bij Piet Klerks in Waalwijk zien ze het juist al helemaal zitten. "We gaan ervanuit dat we per verkoper een afspraak mogen maken. Net als bij de kapper eigenlijk", vertelt Robert Coppens. "Wij hebben de ruimte. Als de overheid nadenkt, dan weten ze dat wij mensen veilig kunnen ontvangen."Table du Sud in Heeze merkt goed dat de (woon)winkels gesloten zijn. De omzet loopt terug. "De bestellingen van december worden nu weggewerkt en daarna zijn er nog amper tafels te maken", vertelt mede-eigenaar Evert Antonissen.

Bij Meubitrend is de orderbinnenkomst voor de Nederlandse retailmarkt vrijwel geheel opgedroogd, laat Hobie van Veghel weten.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven