Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koninklijke CBM: 'Op 3 maart moeten woonwinkels open'

"Kabinet moet alles uit de kast halen om kaalslag bij retailers en fabrikanten te voorkomen"

Koninklijke CBM sluit zich namens woonmeubelfabrikanten en interieurbouwers in Nederland aan bij het brede pleidooi richting kabinet om per 3 maart aanstaande de woonwinkels te openen. De winkels kunnen verantwoord open met 1 klant per 25 m2. Het kabinet moet alles uit de kast halen om een kaalslag bij retailers en fabrikanten te voorkomen.



Woonmeubelfabrikanten sluiten zich aan bij het brede pleidooi van de gehele woonbranche om per 3 maart de woon-, keuken- en badkamerwinkels te openen. Dankzij het door INretail ontwikkelde protocol Verantwoord winkelen hebben ondernemers in december 2020 laten zien dat zij veilig en verantwoord klanten kunnen ontvangen. De goede voorzorgsmaatregelen die toen genomen zijn, zoals een actief deurbeleid, 1 klant per 25m2, verplichte mondkapjes, maximale hygiëne in de winkels en spatschermen bij de kassa’s, garanderen dat de woonwinkels op 3 maart verantwoord open kunnen.

Recente cijfers van INretail laten zien dat op dit moment bij een kleine driekwart van de woonwinkels de omzet teruggelopen is met 60% tot 100%. Daarnaast heeft meer dan de helft van de ondernemers forse liquiditeitsproblemen. Als de winkels niet snel opengaan, dreigt er een kaalslag in het woonwinkellandschap in Nederland. Daarom wil CBM dat het kabinet op 3 maart de knoop doorhakt en alle woon-, keuken- en badkamerwinkels in Nederland een nieuw perspectief biedt. Dat is niet alleen noodzakelijk voor de woonwinkels in Nederland, maar ook voor de bij CBM aangesloten woonmeubelfabrikanten en interieurbouwers, die de meubelen voor deze winkels produceren. Een kaalslag in het woonwinkellandschap veroorzaakt ook forse problemen in de Nederlandse meubelindustrie. Dat moeten we te allen tijd zien te voorkomen.

Publicatiedatum: