Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuw Vij5 product: Plant Collectors

Een plantenstandaard en bloempot ineen die een plantenverzameling onderdeel maakt van een interieur. Het Eindhovense merk Vij5 introduceert een nieuwe serie bloempotten in de Vij5 collectie genaamd 'Plant Collectors'.

De Plant Collectors zetten een plantenverzameling op een voetstuk. De stapelbare buizen kunnen zowel gevuld worden met plantenaarde als wel ondersteboven geplaatst worden om hoogte te creëren voor een tweede bloempot.

De Plant Collectors zijn gemaakt van aluminium en gecoat met een bijzondere structuur poeder coating, die ook geschikt is voor buiten. Met een speciaal ontworpen eikenhouten schijf kunnen twee buizen aan elkaar worden bevestigd om hoogte te creëren. Ook zorgt deze bevestiging voor een waterdichte pot. Voor een enkele bloempot fungeert de schijf als decoratieve stand ring. Zonder de houten schijf blijft het gat aan de onderkant van de bloempotten open zodat overtollig water weg kan stromen. Dit maakt de Plant Collectors ook geschikt voor buitengebruik.

De Plant Collectors zijn qua materialiteit een knipoog naar een archetypische bloempot. Arjan & Anieke: ‘We wilden graag dat de bloempotten ondergeschikt zouden zijn aan de plant, daarom kozen we voor een hele basic vormentaal en maakten hiervoor gebruik van standaard aluminium buizen. De vorm van de Plant Collectors is daardoor strak, dun en modern, maar de bijzondere poeder coating geeft de potten een bepaalde structuur en kleurnuance die een hint geeft naar de traditionele terracotta bloempot.’

De Plant Collectors zijn verkrijgbaar in verschillende hoogte maten waardoor je een persoonlijk planten landschap kunt creëren in je huis en/of in je tuin. Je kunt met een aantal potten beginnen en je collectie steeds verder uitbreiden. Met een speciaal ophangmechanisme kunnen de Plant Collectors ook opgehangen worden.

Over Vij5
Vij5 geeft een collectie interieur accessoires, verlichting en meubels uit. Als ‘uitgevers van design producten’ werken we vanuit inhoud: het product en het verhaal daarachter staan voorop. We bieden ontwerpers en makers een platform waarop we samen nieuwe design producten ontwikkelen en verspreiden. Hierbij vervullen we een verbindende rol met als doel een positieve impact te creëren voor de mensen om ons heen. Met de Vij5 collectie brengen we een ode aan het ambacht van de productontwerper.

Over Arjan & Anieke
De Plant Collectors zijn ontworpen door de oprichters van Vij5: Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst. Arjan en Anieke zijn samen Vij5. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie en direct na hun afstuderen in 2006 begonnen ze met ondernemen vanuit een ontwerpers perspectief, om zo eigen producten op de markt te kunnen brengen. Samen creëerden ze de basis van de Vij5 collectie en een businessmodel om de producten te verspreiden in binnen- en buitenland. Hun bekendste ontwerp is de FlexVaas, waarmee ze in 2009 een Dutch Design Award wonnen.

www.vij5.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven