Modulaire lamp Hook geïnspireerd op de Dongmyo-markt in Seoul

Industrieel ontwerper Huisu Jo heeft een stalen lamp ontworpen die doet denken aan de geïmproviseerde hanglampen op de Dongmyo-markt in Seoul. De lamp kreeg de naam Hook en werd ontwikkeld aan de hand van de verschillende manieren waarop marktkooplui hun koopwaar ophangen. “Het project begon met het observeren van het gedrag van de mensen in Dongmyo en het zoeken naar nieuwe gebruiksdoeleinden voor items,” begint Jo.

“Ik raakte geïnspireerd door het feit dat deze hangers werden gebruikt als de simpelste manier om de dingen op de gewenste plek te hangen.”

De Hook-lamp, die hieruit voort is gekomen, is een hanglamp die is voorzien van een haak waarmee hij kan worden opgehangen aan een ronde rails, die dienst doet als plafondbeugel. De hanglamp is bevestigd met een industriële vrijhangende kabel, waardoor gebruikers de lamp naar wens kunnen verplaatsten.

De ontwerper vervaardigde de lamp door stalen buizen te buigen om de haak en gebogen elementen te vormen. De kap werd gemaakt door staal in conische vorm te draaien. De lamp werd afgewerkt in een lichtblauwe kleur die een speels contrast vormt met het feloranje snoer. “Het formaat van deze modulaire lamp kan naar wens worden aangepast door langere of korte onderdelen te vervangen, afhankelijk van de afmetingen van de ruimte,” legt de ontwerper uit aan Dezeen. “Vandaar dat er gekozen is voor een modulair ontwerp.”

Er bestaat vooralsnog alleen nog maar een prototype van de Hook-lamp maar de ontwerper hoopt dat als het ontwerp in productie wordt genomen, consumenten zullen kunnen kiezen uit een scala aan kleuren en maten.

“Voor dit prototype werd voor één kleurencombinatie gekozen maar wanneer de lamp in productie gaat dan kunnen gebruikers het ontwerp naar eigen wens aanpassen.”

Andere projecten met traditionele en culturele verwijzingen zijn een serie stoelen geïnspireerd op art deco en oude Koreaanse kunst en een reeks traditionele Joodse objecten die door Via Maris opnieuw vorm werden gegeven.

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven