Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Schoolgebouw energieneutraal met akoestisch binnenklimaat'

Inmiddels al meer dan een jaar betrekken meer dan 300 leerlingen, leraren en directie de nieuwe gebouwen van de Stedelijke Basisschool Zuid in Stasegem. Het stadbestuur koos bewust voor een BEN-school maar wilde omwille van het pedagogisch concept (co-teaching en klasoverschrijdende werking) vooral ook een open gebouw met grote polyvalente ruimte en grotere klasruimtes.De eis van de bouwer voor grotere (klas)ruimtes hield natuurlijk ook risico van veel langere nagalmtijden in die ruimtes in (Nagalmtijd is recht evenredig met volume van een lokaal) en dus een mindere spraakverstaanbaarheid voor leraars en leerlingen. 

AVDK Architecten Vande Kerckhove uit Heule werd de volledige ontwerpopdracht toevertrouwd. Partner architect Frederik Tomme  is vertrouwd met de akoestisch absorberende decoratieve panelen  van Print Acoustics By Triplaco. Voor diverse andere projecten  schoolgebouwen in Vlaanderen (Zwevezele, Blankenberge, Torhout, Kortrijk) werden absorberende, stoot- en krasvaste  en gemakkelijk reinigbare wand en kastdeur producten van dit merk al toegepast.

Ook in deze basisschool heeft de wandenbouwer Demecoplaf in de ingang en in de polyvalente zaal, het innovatief akoestisch product type I (Invisible) met een toplaag van geweven vinyl toegepast in kleur Adanna. Aan de interieurbouwer Labonorm, die het maatmeubilair produceerde en installeerde, leverde Print de kastfronten in diverse uni kleuren en houtimitaties, afgekant met bijhorende ABS stootvaste kantenband. Deze geluidsabsorberende kastscharnierdeuren zorgen er mede voor de nagalmtijd in de grotere klaslokalen onder de advies norm blijft."Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken."

"De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, Hoogwaardig fineer van Decospan , lak, en geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden."

Meer informatie:
Triplaco
www.triplaco.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven