Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Geïnspireerd op weelderigheid en grilligheid van pure in de natuur

'Tijd voor nieuw Kendix Allure collectiestatement'

"Na de introductie in 2018 van Kendix Allure - een collectielijn voor mensen met hartstocht voor ingetogen luxe – en een collectieaanvulling in 2019 is het nu tijd voor een nieuw Kendix Allure collectiestatement. In 2021 is Kendix Allure klaar om te verleiden met textiel geïnspireerd op de weelderigheid en grilligheid van het pure in de natuur", meldt het bedrijf in een persbericht.

"Met respect voor de laatste interieurtrends ligt de focus van Kendix Allure op luxueus wonen in alle bescheidenheid. We streven ernaar deze paradox als basis te nemen voor de stoffencollectie van Allure. De weelde van soberheid, die geen ruimte laat voor minimalisme resulteert in Allure’s Rijk Minimalisme.

Geniet van deze nieuwe collectie met luxe, ambachtelijke jacquards, amoureus opgeschaald. Natuurlijke elementen vertaald naar eigenzinnige landschappen als een serene en sensuele reactie op onze - door techniek gedomineerde - wereld. Mistig, diepzinnig, etherisch en getextureerd. Een proces van herbezinning van kleurgroepen vertaald naar een specifieke omgeving met ieder een eigen context in termen van tijd, weer en sfeer.

Ambacht en kunst omhelzen elkaar, ze worden met elkaar verweven in de nieuwe Kendix Allure collectie. Gesponnen garens worden verheven tot textielkunst. Eeuwenoud handwerk wordt toegepast om prachtige interieurweefsels te creëren. Ooit was textiel een artisanaal weefsel, tegenwoordig futuristischer door technologie gedreven. We omarmen het ambachtelijke en passen het toe in de hedendaagse – industrieel vervaardigde - weefsels en dessins. Zo brengt Allure historie en het nu tot elkaar.

Gipsen muren worden afgeschraapt om generaties van patina te onthullen, als eerbetoon aan de historische schoonheid van een gebouw. Een textiel dat is ontdaan van zijn essentie, toont een pure esthetiek. Daarom kiezen we voor natuurlijk materialen in soms zeer effen en basale bindingen. Ze tonen een pure en elegante rust door de weerspiegeling van de grieven, ongereptheden en onregelmatigheden van de natuur (Palaver). De structuren van de natuurlijke materialen en de afwisseling met gemodificeerde materialen die we een natuurlijke uitstraling toekennen complementeert de rijkheid van de collectie.

De attitude van Allure kleuren vinden hun oorsprong in de natuurlijke tint van de herkomst van het textiel: natuur. Een ontmoeting leidt tot gedachten, nuances en een palet. Nooit opvallend, met respect voor de hedendaagse trends, erfgoed verdiepend, met een combinatie van texturen op een natuurlijke manier organisch en altijd interieurwaardig.

Iedere collectie kent eigen nuances, afgezwakte trendkleuren, tijdloos en ver van snelle ontwikkelingen van interieurtrends. Hierdoor ontstaat er een eigen en duurzame geschiedenis van kleuren.

Allure 2021 staat voor eigentijdse, aardse tinten. Kalk, zand, steen, klei en sienna gepuncteerd en geaccentueerd met mineraalhelder tealgroen en nieuwe kleuren als kardemom en mos. Maar ook herfstdauw als een koude ochtend wanneer de dauw langzaam optrekt en ijzige druppels alles sereen kleuren. Kendix Allure geeft dit kleurbeeld een stijlvol kader in haar nieuwste aanvulling.

Kendix Allure staat voor interieurtextiel met een rijk gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen en natuurlijke ogende gemodificeerde vezels als Trevira CS. We ontwikkelen met respect voor de hoogste normen zodat Allure stoffen ook geschikt zijn voor de contractmarkt.

Allure stoffen zijn ontworpen voor een positieve vibe, een buitengewoon aanzicht om een statement te kunnen maken. Balancerend tussen tijdloze aantrekkingskracht met kwalitatief hoogstaand vakmanschap. Maar in de basis altijd geïnspireerd op de rauwheid van de natuur.

Meer informatie:
Kendix
www.kendix.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven