Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fiona van Willigen van Iron Art licht nieuwe collectie toe:

"Met deze levensechte artikelen blijven we dicht bij onze grote inspiratiebron: de natuur"

"Onze collectie Botanicals hebben we uitgebreid met diverse nieuwe modellen", laat Fiona van Willigen van Iron Art weten. "Met deze levensechte nieuwe artikelen blijven we dicht bij onze grote inspiratiebron: de natuur", geeft ze aan.

Fiona van Willigen en Harald van Overwijk van Iron Art op afgelopen voorjaarsbeurs van Trendz.

Wat dacht je van een metalen Agave met een doorsnede van maar liefst 80 cm, die 15 kilo weegt? Ook nieuw is een Echeveria, Dille op tuinsteker en een Chrysant op tuinsteker. Zoals we gewend zijn van Iron Art, uiteraard gemaakt van ijzer. "Voor onze klanten aan de kust hebben we een maritiem thema ontwikkeld met daarin diverse schelpen op voet (met bijpassende sokkels), een kreeft, een krab en een zeester.
Uiteraard zijn er meer nieuwe modellen maar daarvoor nodigen we belangstellenden van harte uit om een kijkje te nemen in onze (vernieuwde) webshop", nodigt Fiona een ieder uit.

Een metalen Agave met een doorsnede van maar liefst 80 cm, die 15 kilo weegt.

Iron Art is een groothandel in woon- en tuinaccessoires. "Zoals de bedrijfsnaam aangeeft is metaal ons specialisme. De toevoeging 'art' duidt zowel op artikel als artistiek." Iron Art werkt met eigen ontwerpers, dat resulteert in originele ideeën met een unieke uitstraling. "Al sinds 1990 worden onze artikelen verkocht onder de merknaam Iron Art, die garant staat voor kwaliteit en originaliteit", aldus Fiona.


Voor klanten aan de kust is een maritiem thema ontwikkeld.

Eco-roest
Iron Art hanteert veelal het begrip Eco-roest. Daarbij worden roestige artikelen behandeld met een biologisch azijnzuur waardoor de metalen artikelen in een versneld roestproces terechtkomen. Roest heeft een warme natuurlijke kleur en uitstraling en geeft af. Roest is tegelijkertijd metaal zijn grootste vijand, alhoewel het geen dramatisch proces is. Het roest vormt een zeer dichte oxidehuid en schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof. Hierdoor wordt de oxidatie sterk vertraagt, hoewel in de holten die vol staan met water, de corrosie zich wel voortzet. Het artikel zal (wanneer er geen conserverende maatregelen worden genomen) uiteindelijk verroesten en aan de natuur worden teruggeven. Iron Art vindt dit een mooie gedachte, want hiermee is de modulaire cirkel weer rond. Metaal is een 100% natuurlijke grondstof en 100% recyclebaar. Afval bestaat niet.

Meer informatie:
Iron Art
De Greune 13
7483 PH
Haaksbergen
+31-(0)53-7370000
info@ironart.nl
www.ironart.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven