Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vellekoop ontwerpt collectie nieuw designlabel

Ontwerper Bas Vellekoop tekende voor het ontwerp van de Centre tafels voor het recent gelanceerde designlabel Banne. De flexibel inzetbare salontafels zijn ontworpen vanuit de wens om een prettigere leefomgeving te creëren en het resultaat van een zoektocht naar functionaliteit, vorm en materiaal.
De Centre tafels vormen het middelpunt voor een ontmoeting met vrienden of familie. De ronde vormen zorgen ervoor dat je altijd kunt aanschuiven, de ideale plek om rondom samen te komen. Ook in het design zelf staat het middelpunt centraal. De dubbele lijn van het frame zorgt zowel voor een luchtige aanblik, als een stevige constructie. Daar waar de vier staanders samenkomen, ontstaat een bijzonder middelpunt in het frame. Een subtiel detail dat de Centre tafels hun eigen karakter geeft.



Het lasergesneden stalen frame is voorzien van een zwarte structuur poedercoating en daarmee bestand tegen intensief gebruik. Het blad ligt iets verzonken in het frame, dus je spullen worden letterlijk aan banden gelegd en rollen niet zomaar van tafel af. Het opstaande randje is niet alleen praktisch, maar ook een knipoog naar de vormtaal van een dienblad. De tafel is leverbaar in diverse maten. Met de verschillende hoogtes en diameters kan een speels landschap gecreëerd worden.

Zowel Banne als ontwerper Bas hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dat uit zich niet alleen in het frame, maar ook in de materiaalkeuze voor het blad. De zwarte MDF basis is voorzien van een Fenix NTM toplaag. Dit materiaal van Arpa Industriale onderscheidt zich door de toepassing van nano-technologie. Dit zorgt voor een lage licht-reflectie en een extreem matte uitstraling van het oppervlak, waardoor ook vingerafdrukken niet snel zichtbaar zijn. Het voelt zacht aan en door middel van verwarming kunnen kleine, oppervlakkige krasjes eenvoudig worden weggewerkt. Voor het blad kan gekozen worden uit 5 kleuren Fenix NTM.



De collectie van Banne richt zich op hoogwaardig design, ontworpen voor een lange levensduur en vanuit een bewust materiaalgebruik. Banne werkt graag samen met ontwerpers, zij kunnen immers het verschil maken. Door in alle aspecten van het ontwerp zoals vormgeving, uitvoering, materiaal en kwaliteit te ontwerpen voor een lange levensduur, maar ook door in het ontwerpproces al na te denken over het einde van de levensduur en eventuele verlenging ervan.

De Centre tafels sluiten met hun ontwerp en de uitvoering in kwalitatief hoogwaardige materialen goed aan bij hetgeen waar Banne voor staat. Zowel de bladen als de frames worden binnen Europa geproduceerd. Frame of blad kunnen separaat vervangen worden. Het metaal kan aan het einde van de levensduur volledig hergebruikt worden. Wat betreft het blad heeft Banne de kwaliteit en lange levensduur voorrang gegeven op circulariteit. Wel worden de ontwikkelingen op de voet gevolgd, en wijzigingen doorgevoerd zodra er betere oplossingen voorhanden zijn. Een ontwerp is immers nooit af, er is altijd een betere manier om het te maken.

Meer informatie:
Banne
www.banne.com 
www.basvellekoop.nl 

Publicatiedatum: