Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Lego brengt bloemen op de markt om volwassenen thuis laten te ontspannen

Speelgoedfabrikant Lego heeft bouwpakketten op de markt gebracht waarmee volwassenen boeketten en bonsaiboompjes kunnen bouwen van bioplastic onderdelen.

De Botanical Collection van het bekende Deense merk omvat twee sets, die beide bestaan uit bioplastic onderdelen op basis van suikerriet.Flower Bouquet bevat de benodigde onderdelen voor het maken van een boeket met bloemen en grassen, terwijl de Bonsai Tree set alles bevat om een miniatuur boom te bouwen, al dan niet met bloesem.

Er zijn ook kits leverbaar om enkele rozen of tulpen in elkaar te zetten.

“Nu volwassenen op zoek zijn naar nieuwe manieren om te ontspannen en de drukte van de dag achter zich te laten, zagen we mogelijkheden om hen hierbij te helpen door sets te bieden waarmee ze zich kunnen verliezen in het maken van prachtige botanische creaties,” laat Lego-ontwerper Anderson Ward Grubb  aan Dezeen weten.

Lego brengt deze collectie op de markt in een periode dat veel mensen meer tijd thuis doorbrengen vanwege de coronapandemie. Het is de bedoeling dat de bouwsels een mooi plaatsje in huis krijgen.

“Onze huizen zijn van oudsher de belangrijkste ruimte in ons leven en nu nog meer omdat we er momenteel meer tijd doorbrengen dan we gewend waren,” zegt Grubb.

“We vonden het belangrijk om een product te ontwikkelen dat niet alleen leuk is om in elkaar te zetten maar ook nog eens mooi en decoratief is.”

De kits zijn zo ontworpen dat gebruikers verschillende creaties kunnen maken. Flower Bouquet bevat 756 onderdelen waarmee bloemen in elkaar kunnen worden gezet, waaronder rozen, klaprozen, leeuwenbekjes, asters, margrieten en verschillende grassen.

Het bonsai-bouwpakket bestaat uit 878 onderdelen waarmee een miniatuurboompje kan worden gebouwd dat op een rechthoekige schaal met sierlijk houten onderstel kan worden geplaatst.

Beide sets werden zo ontworpen dat gebruikers hun eigen creaties kunnen  maken.

De bonsai-boom kan worden gemaakt met groene bladeren of roze kersenbloesems, terwijl bij het boeket de stelen aanpasbaar zijn en er keuze is uit vele kleuren en vormen.

“We wilden er zeker van zijn dat mensen hun eigen draai aan deze stukken konden geven. We hebben de bloemen daarom aanpasbaar gemaakt zodat ze in verschillende arrangementen kunnen worden gebruikt en ook de Lego bonsai-boom kan naar eigen wens in elkaar worden gezet,” vervolgt Grubb.

“Het samenstellen van je eigen boeket geeft zoveel vreugde, het aanpassen van de stelen, de positie van de bladeren en kijken hoe  de verschillende combinaties van bloemen uitpakken tot alles precies naar je zin is.”

Alle sets bevatten onderdelen die vervaardigd zijn van plantaardig plastic op basis van suikerriet, een materiaal dat Lego in 2018 introduceerde om haar verbruik van niet-hernieuwbaar plastic te verminderen.

Momenteel is nog maar een klein deel van de Lego-bouwstenen van dit materiaal gemaakt maar de fabrikant streeft ernaar om in 2030 uitsluitend nog bouwstenen van bioplastic te vervaardigen. 

Grubb hoopt dat de Botanical Collection gezinnen samen zal brengen en met Lego een nieuw publiek aan te spreken.

“Het afgelopen jaar zagen we hoe gezinnen dichter tot elkaar kwamen tijdens de lockdown en veel volwassenen zijn voor het eerst begonnen met het bouwen met Lego-stenen,” zegt Grubb.

“Lego kan een nieuwe manier voor volwassenen zijn om mindful bezig te zijn,” vervolgt hij. “We wilden sets ontwikkelen voor volwassenen met een brede belangstelling die graag dingen in elkaar zetten om ze daarna trots een mooi plaatsje in hun huis te geven.”

Plastic bonsai-bomen zijn niets nieuws in de wereld van design. Vorig jaar creëerde de Japanse designstudio Nendo een 3D-geprinte bonsai-boom, die de naam Grid-Bonsai kreeg en door eigenaren naar hartenlust kan worden gesnoeid. 

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven