Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding collectie Spectrum is eerbetoon aan ontwerper Martin Visser

Uit de tentoonstelling Tribute to Visser van het afgelopen jaar zijn enkele ontwerpen voortgekomen die Spectrum aan haar collectie gaat toevoegen. 



De SZ 63 fauteuil na 60 jaar terug in de collectie
"Echte klassiekers zijn tijdloos, zo ook de iconische SZ 63 fauteuil van Martin Visser. 60 jaar nadat Visser het ontwerp maakte, is deze karakteristieke fauteuil terug in onze collectie.

De SZ 63 fauteuil is met haar minimalistische en strakke vormgeving een typisch Martin Visser ontwerp. Een personificatie van zijn ‘Form Follows Function’ designfilosofie. We zijn er trots op een klassieker als deze terug te brengen in de collectie.

De fauteuil heeft een vierkant frame in epoxy zwart met massief wengé armleggers. Voor de stoffering kan gekozen worden uit diverse leer- en stofsoorten. Net als de andere ontwerpen uit onze collectie wordt ook de SZ 63 in Nederland geproduceerd met duurzame materialen en volgens de hoogste productiestandaarden."



Ode van Piet Hein Eek aan Martin Visser
"Piet Hein Eek ontwierp een eigenwijze fauteuil met ronde vormen als ode aan zijn vriend en ontwerper Martin Visser, Spectrums artdirector in de jaren ’50 en ’60. Het resultaat, de MVPHE fauteuil, is nu in een First Edition verkrijgbaar en als pre-order te bestellen!

Vorig jaar was het eerbetoon van Piet Hein Eek aan Martin Visser al te bewonderen in het Centraal Museum als onderdeel van Tribute to Visser. De MVPHE fauteuil van Eek wordt opgenomen in onze collectie als een First Edition van 30 stuks. Elk exemplaar is genummerd en voorzien van een certificaat.

De fauteuil is gestoffeerd in de wollen stof Tonus van Kvadrat en er kan gekozen worden uit 3 kleuren: Tonus 131 (mosgroen), Tonus 129 (midden blauw) en Tonus 615 (antraciet)."



Uitbreiding Tangled serie van Carolina Wilcke
"De Tangled serie die Carolina Wilcke voor onze collectie ontwierp is al jaren een succes. Om de serie voor een breder scala aan interieurs toepasbaar te maken, hebben wij de serie uitgebreid met een vierkante salontafel én zijn de salontafel en het dressoir nu ook in een taupe kleur leverbaar.

De Tangled salontafel was er al in twee verschillende maten: maat M (130 x 60 x 38 cm) en maat L (160 x 74 x 38 cm). Daar voegen wij nu Tangled Square aan toe, een vierkante salontafel met een afmeting van 130 x 130 x 37 cm. Ideaal als salontafel in een ruime zithoek, bijvoorbeeld in combinatie met een grote hoekbank.

Daarnaast voegen we een nieuwe kleurkeuze toe aan het stalen frame van de Tangled salontafels en het Tangled dressoir. Het geëpoxeerde frame is nu naast zwart (RAL 9005) ook verkrijgbaar in taupe (RAL 7006)."

Meer informatie:
Spectrum Design
www.spectrumdesign.nl 

Publicatiedatum: