Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iconische CH24 Wishbone Chair van Carl Hansen & Søn nu in zachtblauw

Beeldbepalend Scandinavisch vakmanschap ligt aan de basis van de in 1949 door Hans J. Wegner ontworpen CH14 Wishbone Chair, die in 1950 door Carl Hansen & Søn in productie werd genomen.

De CH24 Soft is een update van het oorspronkelijke ontwerp, uitgevoerd in een eigentijds kleurenpalet met een tactiele afwerking in aquarelkleuren. De nieuwste versie is afgewerkt in een matte blauwtint, die zowel intrigerend als uitnodigend is, en vormt een tijdloze aanwinst voor ieder modern interieur. De kenmerkende vorm van de rugleuning en de zitting van handgevlochten papierkoord steken elegant af bij de aquarelafwerking.

Serene kleuren
Nieuw: CH24 Soft Blue

Voor de CH24 Soft Edition-collectie werd de iconische Wishbone Chair uitgevoerd in een matte blauwtint, die het ontwerp een eigentijdse uitstraling geeft.  

Deze elegante stoel van massief beuken voldoet aan de hoogste standaarden. Uitgevoerd in mat blauw roept hij zowel een tastbare als tijdloze sfeer op. Voor de zitting van dit klassieke ontwerp werd 120 meter papierkoord met de hand gevlochten

Hét tijdloze icoon van modern Deens design

Met haar geheel eigen vorm heeft de iconische CH24 Wishbone Chair van Hans J. Wegner een speciale plaats in de wereld van modern Deens design verworven.

Wegner koos ervoor om de rug- en armleuningen uit één stuk te vervaardigen voor meer stabiliteit en een comfortabele ondersteuning. Hij ontwierp ook de karakteristieke Y-vormige rugleuning, waar de Wishbone Chair zijn naam aan dankt.

Er zijn meer dan 100 stappen nodig om voor het maken van één Wishbone Chair, waarvan de meeste met de hand worden uitgevoerd. Alleen het maken van de gevlochten zitting van papierkoord neemt al een uur in beslag. De slijtvastheid en robuustheid van dit materiaal maken deze stoel stevig en duurzaam. De Wishbone Chair biedt comfort en is met zijn kenmerkende, elegante vormgeving tevens een lust voor het oog.

In de loop der jaren heeft de Wishbone Chair een reputatie opgebouwd als zijnde de ideale stoel, waarin de essentie van modern Deens design perfect tot uitdrukking komt.

Meer informatie:
Carl Hansen
info@carlhansen.com 
www.carlhansen.com 

Publicatiedatum: