Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking Ethnicraft en Ashtari: de (im)perfecte match voor eerste kilim-tapijtencollectie

Ethnicraft legt aan de start van 2021 de lat meteen hoog voor de interieurwereld, want met nog maar enkele weken op de teller heeft het al een eersteklas collab te pakken met tapijtenhuis Ashtari. De kilim-tapijtencollectie reflecteert de filosofie waarvoor beide merken staan: warmte, elegantie en uniciteit. Het resultaat is dat de tapijten perfect blenden in verschillende interieurstijlen en harmonieus samengaan met de bestaande meubelen van Ethnicraft.



Perfecte imperfectie

De rode (handgesponnen) draad in het verhaal tussen Ethnicraft en Ashtari is hun gedeelde filosofie: ambacht, elegantie, kwaliteit, een warme uitstraling en de uniciteit van ieder product. Net als bij Ethnicraft zijn voor Ashtari kwalitatief hoogstaande en ethisch verantwoorde producten en accessoires de norm. De match tussen beide merken vertaalt zich vandaag in de 7-delige kilim-tapijtcollectie die Ashtari ontwierp voor Ethnicraft. De tapijten zijn gebaseerd op de Oosterse kilim, een plat handgeweven tapijt met geometrisch patroon.

De kilims komen in drie afmetingen (170 x 240, 200 x 300 & 250 x 350) en zeven kleuren en patronen. Zo haal je met de Nomad-tinten grijs, zandkleurig en terracotta een zachte en egale kleur in huis. De Cobalt-kilim en Mazandaran-tapijten gaan een streepje verder met een gelijnd patroon dat niet overheerst en evengoed rust biedt op je vloer. Als zevende variant kiest het duo voor Black Dots met een subtiel patroon van onregelmatige stippen door de handgesponnen woldraad. Ieder ontwerp is simpel en elegant en gaat samen met iedere ruimte.



Traditionele weeftechnieken
Iedere kilim legt een unieke en boeiende reis af vooraleer het onder jouw salon- of eettafel komt te liggen. De reis begint in het Zuid-Aziatische Pakistan waar de kilims met de grootste zorg door een familie met al meer dan 150 jaar ervaring worden gemaakt. De schapenwol wordt handgesponnen wat voor onregelmatigheid zorgt in de draad én uiteindelijk in het tapijt. De dunne en dikkere stukjes wol omarmen het pigment anders waardoor de kleur onvoorspelbaar is en door die imperfectie krijgt ieder stuk een uniek verhaal en is geen enkele kilim 100% hetzelfde.

Sterk en duurzaam
It’s a match, en dat niet alleen in ambacht en elegantie. Ethnicraft en Ashtari matchen ook op het vlak van duurzaamheid. Iedere kilim wordt in één stuk geweven en afgewerkt waardoor het tapijt oersterk is. Het natuurlijke oliegehalte in het garen maakt van de kilims een warme vloerbekleding. Verwarm een leven lang je interieur met de Pakistaanse schapenwol en zachte tijdloze kleuren.

Meer informatie:
Ethnicraft
vincent.sluyts@ethnicraft.com  
www.ethnicraft.com    

Publicatiedatum: